Hafif Yağmurlu

BAŞKAN YAVUZ “ TÜM İNSANLIĞIN ASIL AMACI BARIŞ OLMALIDIR”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, 1 Eylül Dünya Barış Günü münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.
“Barışın Olduğu yerde huzur, güvenlik, mutluluk vardır.” Diyen Başkan Yavuz mesajında; Barış yok ise; Savaş Ortamı, sosyal, kültürel ve ekonomik olarak tüm ülkeleri olumsuz yönden etkilemekle birlikte, can ve mal kaybıyla insanlığa gözyaşı yaşatmaktadır. Savaş ortamında babalar oğullarını, Barış ortamında ise oğullar babalarını toprağa gömerler. Dolayısıyla bütün insanlık âlemi barışa muhtaçtır ve yaşamını bu doğrultuda sürdürmek zorundadır.
Dünyamızda yaşanan Kan ve Gözyaşı; Ancak, Uluslararası toplumlarda kurulacak olan dostluk, iyi niyet ve Barış ile son bulur.
Geleceğimize bırakacağımız dünya savaşsız, kavgasız, gözyaşsız olmalıdır. Anadolu’muzun tüm renklerinin ve Ortadoğu’nun tüm halklarının, barışın egemen olduğu bir coğrafyada yaşaması, başta ülkemizde olmak üzere sınır komşularımızda ve tüm dünyada yaşanan savaşların, terörün, kan, acı ve gözyaşının son bulması en büyük arzumuzdur.
Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Yurtta Barış, Dünyada Barış” vecizesi ile birlikte, ülkemizde birlik, beraberlik ve kardeşliğimize, vatanımızın bütünlüğüne karşı yapılan hain saldırıların bir an önce son bulması, bin yıllık kardeşliğimizin el ele, gönül gönüle birlik ve beraberlik içerisinde yurdumuzun dört bir yanında ilelebet devam etmesi temennisiyle tüm insanlığın 1 Eylül Dünya Barış gününü kutlar, “En Kötü Barış, En Haklı Savaş’tan İyidir” düsturuyla Savaş ve şiddetin son bulduğu, yıkımların acıların ve gözyaşlarının olmadığı; Huzur, mutluluk ve kardeşliğin hüküm sürdüğü daha güzel ve yaşanabilir bir dünya dilerim” dedi.