Açık

BAŞKAN YAVUZ “SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİMİZİ 103.YILINDA BİR KEZ DAHA DUALARLA ANDIK”

Sarıkamış Şehitlerinin 103. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Belen Belediyesi işbirliğiyle “Gençlik Şühedanın İzinde” sloganıyla anma yürüyüşü düzenlendi.

103 yıl önce Sarıkamış Allahu Ekber Dağlarında soğuktan donarak şehit olan 90 bin vatan kahramanının aziz hatıralarını yâd etmek ve “Gençlik Şühedanın İzinde” diyerek, Belen’e bağlı Atik yaylasında,  Sarıkamış’da Şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anarak “SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANMA YÜRÜYÜŞ”ü gerçekleştirildi.

Belen’e bağlı Atik yaylasında düzenlenen etkinliğe Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, İl ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü yetkilileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anma etkinliğine katılanlar, Atik Mahallesi’nden Amanos Dağı’na kadar 5 kilometre boyunca ellerinde şanlı Türk Bayrağı ve sloganlar eşliğinde etkinlik alanına kadar yürüdüler.

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Sarıkamış Şehitleri Anma Programı ve “Gençlik Şühedanın İzinde” yürüyüşü hakkında yaptığı açıklamada;
“103 yıl önce bu vatan topraklarını bizlere yurt yapmak için Sarıkamış Allahu Ekber Dağlarında soğuktan donarak şehit olan 90 bin vatan kahramanının aziz hatıralarını yâd etmek ve “Gençlik Şühedanın İzinde” diyerek, gelecek nesillerimize bu şanlı tarihi anlatarak, milli birlik ve beraberlik bilincini gelecek kuşaklara aktarma konusunda üzerimize düşen vazifemizi en iyi şekilde yerine getirip, Şehitlerimizi minnet ve şükran duygularıyla anmak üzere Kırıkhan’dan buraya gençlerimizle ve vatandaşlarımızla birlikte yollara düştük.

Sarıkamış’da -50 dereceye varan soğuk havaya mağlup olarak Şehit düşen binlerce kahraman Mehmetçiklerimizi Belen-Atik yaylasında bir kez daha saygı ve minnet duyguları içerisinde dualar ederek “SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANMA YÜRÜYÜŞ”ünü gerçekleştirdik.

Hiçbir zorluğa aldırmadan, geriye dönmeyi aklına bile getirmeyen ve sonunu düşünmeden kol kola şehadete yürüyen Sarıkamış Şehitlerimizle birlikte vatan savunması uğruna hayatlarını kaybeden tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, minnet ve şükran duygularımızla aziz hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz.” Dedi.