Hafif Yağmurlu

BAŞKAN YAVUZ “DÜNYA HEMŞİRELER GÜNÜ KUTLU OLSUN”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, 12-Mayıs Hemşireler Günü ve 12-18 Mayıs Hemşireler haftası dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

“12-18 Mayıs Hemşireler gününü yürekten kutluyorum” diyen Başkan Yavuz mesajında şunları söyledi;

“Hemşirelerimiz hem eğitim hem de psikolojik olarak mesleki eğitim almış kişilerdir. Hemşirelik, insan sevgisiyle dolu, sabır ve özveri ile yapılan kutsal bir meslektir. Temelinde sevgi ve saygı yatar. Toplumsal ihtiyaçlardan doğan ve insan hayatını çok yakından ilgilendiren bu meslek, ekip çalışmasını bilen el becerisi olan, hızlı çalışan hünerli eller ister. ALLAH’ın (c.c.) en değerli armağanı olan hayat, çoğu zaman hemşirelerin ellerinde hayat bulmaktadır.

Modern hemşireliğin kurucusu Florence Niehtinge’dir. İlk Türk hemşire ise Selçuklu devleti döneminde yaşamış olan Gevher Nesibe’dir.

Hemşireler; dil, din, ayrımı gözetmeksizin bireylere aile toplum sağlığını kazandırmak için çalışır ve sağlığı yerinde olmayan, yardıma muhtaç insanlara hizmet verirler. Yurdumuzun her köşesinde gece gündüz demeden günün 24 saatinde görev yaparak oldukça önemli görevler ifa eden hemşireler, toplum içinde saygınlık kazanmış kişilerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Özverili, sevecen, gece-gündüz demeden hizmetlerini sevgi ve saygıyla yerine getiren hemşirelerimize hayatlarında sağlık, huzur ve mutluluklar dilerken, yaşamlarını yitirmiş hemşirelerimize Allah’tan (c.c.) Rahmet diliyorum. Dualarımla ruhları şad olsun.” Dedi.