BAŞKAN YAVUZ; “AŞURE; PAYLAŞMA, DAYANIŞMA, BİRLİKTELİK, SEVGİ VE BEREKETTİR”

10. 10.2016
Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ’un 11.Ekim 2016 Aşure günü dolayısıyla yayınladığı mesaj.
Bolluğun, bereketin, paylaşımın önemli simgesi olan Aşure günü Muharrem ayının 10 gün olup 11Ekim günüdür.
Bu günde Yüce ALLAH Aşure günü 10 Peygamberine 10 çeşit ikramda bulunduğu, gün olup bu gün sadaka vermek sünnettir, ibadettir. Hadis-i Şerifte Aşure günü zerre kadar sadaka veren Uhud dağı kadar sevaba kavuşur.
Aşure günü anlamını, önemini anlamak için Hz. Peygamberlerimizin şu Hadis-i ni iyi bilmek gerekir ‘’Ramazan orucundan sonra en faziletli oruç ALLAH’ ın değer verdiği ay olan Muharrem ayında tutulan aşure orucudur.
Aşure paylaşmanın, dayanışmanın birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Aşurenin bu mecazi anlamı toplumumuz için bu gün her zamankinden daha fazla önem arz etmektedir. Milletimiz asırlardır sürdürdüğü geleneksel bugünde farklılıkların ahenk içindeki ortak tada kültüre yaşama hakkı sağlamalarını birlik gibi beraberlik gibi hayatımızın kültürümüzün özünde hep var olan güzelliklerini devam ettirme bilinci ile birbirinden farklı tatları aynı kazanda kaynatıp Aşure aşı yapmaya, birliktelik dostluk, kardeşlik tadarken, muhabbeti paylaşmaya devam etmektedirler.
10 Peygambere 10 ayrı ikram verildiği Aşure gibi önemli bir günü içinde barındıran muharrem ayını diğer aylardan farklı bir yeri vardır.
Aşure günü orucunun bir önceki yılın günahlarına kefaret olmasını ALLAH’ tan dilerim.. Hz. Peygamberlerimizin güzel anlamlı Hadis-i ile birlikte bütün mümin Müslümanların Aşure günü hayırlara vesile olsun. Aşure günü yaptığımız tüm ibadetlerimiz kabul olsun.

Ayhan YAVUZ
Kırıkhan Belediye Başkanı