BAŞKAN YAVUZ “24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI KUTLU OLSUN”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramının 100.yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, basın mensuplarının Basın Bayramını kutladı.

“Basın bir milletin ortak sesi, gözü ve kulağıdır. Bir milleti aydınlatmada ve uyarmada ihtiyaç duyduğu fikri vermekte başlı başına bir güç, bir okul, bir öncüdür. Kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma görevi gören basınımız, demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olup Cumhuriyetimizin kökleşmesinde önemli bir yere sahiptir.” diyen Başkan Yavuz mesajında şunları söyledi:

“24 Temmuz 1908 tarihinde Türk Basınında sansürün kaldırılması nedeniyle, her yıl 24 Temmuz günü “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlanmaktadır. Haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Günümüzde her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız olarak kabul görmektedir.

Düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili aracı durumunda bulunan, Yazılı işitsel ve görsel kanallar aracılığıyla yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunması, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturması gibi birçok önemli görev ve sorumlulukları üstlenen basınımız, demokrasimizin vazgeçilmez ve en önemli kurumlarından birisidir. Tarihin her döneminde milletin gözü, kulağı ve sesi olan basın, kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde başarı ile yerine getirmektedir.

Basın ilkeli, tarafsız, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber verme olumsuzlukları sorgulama, kamu yararını ilgilendiren konu ve olaylarda, kamuoyu oluşturma ve toplumu aydınlatma işlevini yerine getirirken, meslek ilkelerini ve ahlakını gözetmeli kişilik haklarına, değerlerine, özel yaşama ve gizlilik alanına saygı göstermelidir.

Türk Basını Zaman zaman zor sınavlardan geçmiş, en önemli sınavını ise yakın tarihimizde 15 Temmuz 2016 darbe girişiminde net bir duruş ortaya koymuştur. Bu süreçte Demokrasiden yana tavır alan basınımız ülkemizi karanlığa götürecek hain kalkışmanın karşısında yer almış, canı pahasına yaptığı yayın ve bilgi paylaşımları ile darbe girişiminin bastırılmasında en önemli etkenlerden birisi olmuştur.

Bölgemizde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan, İlimiz ve ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine katkılar sağlayan yerel basınımızın, özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da memleketimizin gelişip güzelleşmesi yönünde el ele verip hep birlikte çalışıp yerine getireceğine inancım tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; 15 Temmuz ve sonrası yaşadığımız süreçte millî irade için, halka vurulmak istenen hain darbeye karşı verdikleri mücadeleden ötürü basın mensuplarımıza teşekkür ederken, Zor şartlarda ve büyük bir özveriyle kamuoyunu hızlı ve etkili bir biçimde bilgilendirmek amacıyla mesai kavramı gözetmeksizin, günün her saatinde fedakarca çalışan tüm basın emekçisi kardeşlerimizin; ilimiz ve ilçemizde faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, radyo ve televizyonlarımız ile ulusal haber ajansı temsilcilerimizin “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını” kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.

Ayhan YAVUZ
Kırıkhan Belediye Başkanı