BAŞKAN YAVUZ “1439. HİCRİ YILIMIZ HAYIRLARA VESİLE OLSUN”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, 21 Eylül 2017 günü kutlanacak olan 1439.Hicri yıl ile ilgili kutlama mesajı yayınladı.

“Bütün Müslümanlar için bir dönüm noktası olan Hicret bir Milâd’tır.” diyen Başkan Yavuz, mesajında şunları söyledi.

“Hicret, İslam İnkılabının bir dönüm noktasıdır. Hicri takvimin başlangıcı Hz. Muhammed (s.a.v)’ in 16 Temmuz 622 yılında Mekke’den Medine’ye Hicret etmesiyle başlamıştır. Peygamber efendimizin Mekke’den Medine’ye hicreti sıradan bir göç değildir. Bu hicret karanlık bir çağa güneş gibi doğmuş ve aydınlık bir çağın başlamasına vesile olmuştur.

Müslümanlar için bir Milâd olan Hicret ALLAH’ a ve O’ nun kutlu elçisi Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v.)’a gönülden bağlılığın bir ifadesi hakka, hakikate, İlim ve İrfana ve medeniyete yapılan bir yolculuktur. Peygamber efendimizin bu hicreti Kur’an-ı Kerimde övülmüş ve bu suretle de peygamber efendimizin bu kutlu yolculuğu, aydınlık çağın takvimi olarak Hz Ömer tarafından tüm İslam alemine Hicri Yıl olarak ilan edilmiştir.

1439.Hicri yılını kutladığımız hicretin; Müslümanlar için yeniden dirilmeye, Kur’an ve sünnetin özünde birleşmeye, İslam ülkelerinde akan kanlarının durmasına, kardeşçe, huzur ve barış içerisinde yaşamaya vesile olması temennisiyle, rahmeti ve bereketi bol olan böylesine güzel bir Ay’a girmenin sevinci ve mutluluğu ile tüm hemşerilerimizin 1439.hicri yılının hayırlara vesile olması dileklerimle tüm İslam âleminin Hicri yılını gönülden kutlarım.

Ayhan YAVUZ
Kırıkhan Belediye Başkanı