BAŞKAN YAVUZ “TÜM İSLAM ÂLEMİNİN REGAİP KANDİLİ KUTLU OLSUN”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, 22 Mart Perşembe gecesi idrak edeceğimiz, mübarek Regaip Kandili münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.
“22 Mart 2018 Perşembe gününü 23 Mart 2018 Cuma’ya bağlayan gece mübarek Regaip kandili idrak edeceğiz” diyen Başkan Yavuz mesajında şunları söyledi;

” Receb ayının ilk Cuma gecesini Regaib gecesi olarak idrak etmekteyiz. Bu geceye Regaib gecesi ismini melekler vermişlerdir. Regaib çok bağış ve bol ihsan anlamında olup kıymeti ve değeri büyük, rağbet edilmesi gereken bir rahmet ve mağfiret gecesidir. Recep ayı ile başlayan üç aylar, Şaban ayı ile devam edip Ramazan ayı ile sonlanmaktadır. Bu gün ve bu mübarek gecelerde kendimizi denetleme ve değerlendirme bakımından çok önemlidir.
Ramazan ayının ilk müjdecisi ve habercisi olan Regaip; Allah katında lütuf ve ihsanla dolu, Müslümanlar tarafından iyi değerlendirilmesi gereken mübarek gecelerimizden birisidir. Regaib gecesinde yapılan dualar, kılınan namazlar, tutulan oruçlar, verilen sadaka gibi yaptığımız ibadetlere Allah katında sayısız sevaplar verilir. Hz. Resulullah Efendimiz “ Recep ALLAH’ ın ayıdır, Şaban Benim ayımdır, Ramazan ise Ümmetimin ayıdır‘’ diye buyurmuştur.
İhsan ve hayrın bol olduğu lütuf, rahmet ve mağfiret gecesi olarak idrak ettiğimiz, üç ayların başlangıcı olan Regaip kandilini ibadet ve dualarla idrak ederken, avuçların semaya açıldığı, gözlerin Allah sevgisiyle yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı bu gecede vatanımız ve askerlerimiz için yaptığımız dualarda birleşerek kahraman ordumuza Zeytin Dalı Operasyonunda zaferler nasip etsin.
Bu duygu ve düşüncelerle, Vatanımızın savunması uğruna şehit olan askerlerimizin mekânları cennet, yaralı gazilerimize acil şifalar dileklerimle, tüm İslam âleminin Regaip Kandilini en içten duygularımla kutluyorum.”
Ayhan YAVUZ
Kırıkhan Belediye Başkanı