Açık

BAŞKAN YAVUZ KORONAVİRÜS SALGINI İLE MÜCADELE KAPSAMINDA PARK, MESİRE, PİKNİK YERLERİ VE YÜRÜYÜŞ ALANLARINI KAPATTI

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz bütün birimleriyle birlikte, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılarak vatandaşların hayatını tehdit etmesini engellemek ve vatandaşların evlerinde sosyal izolasyona geçmelerini sağlamak üzere Bakanlık tarafından gönderilen genelgeleri harfiyen uygulamaya devam ediyor.

Genelge kapsamında Başkan Yavuz’un bizzat incelediği ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda Mesire alanının girişi yerleri emniyet şeridi çekilerek geçici bir süreliğine kapatıldı. Ayrıca yürüyüş ve spor yapma yolları, diğer piknik alanları ile ilgili gerekli bütün tedbir çalışmaları yapıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan YAVUZ; “ Bakanlığımızın 81 İl Valiliklerimize gönderdiği; “Hafta sonlarında vatandaşların sahil bantları, mesire, piknik, alanlarında; piknik yapmak, balık tutmak, spor, yürüyüş vb. faaliyetler nedeni ile çok yakın mesafede bir arada bulunabilecekleri, bu durumun hem kendi sağlıkları hem de başta virüsle mücadelede en temel önlem olan vatandaşların evde kalma duygusunu zaafa uğratarak toplum sağlığı açısından risk oluşturabileceği alanların geçici bir süre kısıtlanmıştır.” Genelge doğrultusunda bizlerde ilçemizde bu ve buna benzer yerleri Zabıta müdürlüğü ekiplerimizin gayretli çalışmaları ile acilen kapatma çalışmalarını yaptık.

Değerli hemşerilerim; Koronavirüsü denen bu illetle Bir Milli Seferberlik anlayışı içerisinde mücadele ediyoruz. Bizimde sizlerden bir isteğimiz, bir ricamız var. ALLAH (c.c.) RIZASI İÇİN EVLERİMİZDE KALALIM.! ZORUNLU OLMADIKÇA EVDEN ÇIKMAYALIM.! “EVİMİZDE OLALIM, SAĞLIKLI KALALIM.” Dedi.