Hafif Yağmurlu

BAŞKAN YAVUZ “KADINA YÖNELİK HER TÜRLÜ ŞİDDET, İNSANLIK SUÇUDUR

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete, Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü” dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

“Haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun, mazlumdan yana zalime karşı çıkacağız” diyen Başkan Yavuz mesajında şunları söyledi;

“Kadınlar sadece çocuk doğurmaz, toplumu doğururlar. Kadına yönelik şiddet her toplumda ve dönemde var olmuştur. Bu bir insanlık suçudur ve kadına yönelik şiddet aile hayatını da olumsuz olarak etkilemektedir.

Kadına yönelik şiddet, bütün dünyada en yaygın insanlık hakkı ihlalleri arasındadır ve Kadına karşı uygulanan şiddetin temelinde birden çok farklı sebepler vardır. Uyuşturucu ya da alkol tüketimi, kıskançlık, ruhsal, travmalar, aldatma, yoksulluk, çocukluk döneminde yaşanan şiddet, psikolojik faktörler ile dış çevre arasındaki etkileşimin bir sonucu olarak kadınlar şiddete maruz kalabilmektedirler.

Toplumlarda Kadına yönelik uygulanan Şiddet; Günlük yaşamımızda psikolojik şiddet, ekonomik şiddet, sözel şiddet, fiziksel şiddet, aile içi şiddet şeklinde ortaya çıkmaktadır. Kadına yönelik şiddetin yaşanması sonucu fiziksel yaralanmaların yanında korku, yetersizlik duygusu, özgüven eksikliği, travmalar gibi Psikolojik davranış bozuklukları oluşmaktadır.

Ulusların, uygarlık düzeyinin öğrenilmesi için toplumdaki kadının durumuna bakılması gerekir. Kadınlar bir toplumun en temel yapı taşları arasında olduğundan, o toplumda kadına ne şekilde davranıldığını, kadının sahip olduğu haklar, kadına verilen değer, kadının şiddete maruz kalması durumunda şiddeti uygulayana verilecek yaptırımlar ve kadının nasıl korunduğu, o toplumun gelişmişlik seviyesinin çözümünde büyük önem arz etmektedir.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) İnsanlık âleminin olmazsa olmazı konumunda olan kadına gereken değeri ve önemi vermiş, kadını Onurlu bir kul, Salih bir insan, kendisi ile cennetin kazanıldığı bir Anne, güven ve huzura verildiği bir Eş, adalet ile davranılması gereken bir Evlat olarak görmüştür. Bu sebeple kadınlara yönelik Şiddete sessiz kalmayıp, her türlü şiddete engel olmalıyız.

Kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi ve bu konuya dikkat çekilmesi amacıyla Uluslararası kuruluşlar 25 Kasım tarihini “Kadına yönelik şiddete karşı Uluslararası mücadele ve dayanışma günü olarak ilan etmişlerdir.

Bu anlamlı gün vesilesi ile “Cennet anaların ayağı altındadır” hadisindeki nezaket ve sevgi timsalinin Kadınlara karşı her zaman uygulanması temennisiyle “Kadına şiddet, kadınların kaderi olmasın diyor” tüm kadınlarımıza sevgi, saygı ve selamlarımı sunuyorum.” Dedi.