AP ÜYESİ AZERİ MİLLETVEKİLİ DR.GANİRE PAŞAYEVA VE DOÇ.DR.TÜLİN DURGUN YETİM KONFERANS VERDİLER

Hatay ilimiz “İki Devlet Tek Millet” konulu önemli bir konferansa ev sahipliği yaptı.
Avrupa Parlamentosu Üyesi Azerbaycan Milletvekili Dr.Ganire Paşayeva ve MKÜ Göğüs Cerrahi Anabilim Başkanı Doç.Dr.Tülin Durgun Yetim, Antakya Kültür Merkezinde konuşmacı olarak katıldıkları “İki Devlet Tek Millet” konulu konferansta dinleyicilerine önemli mesajlar verdiler.
Azerbaycan Milletvekili Paşayeva, Antakya Kültür Merkezindeki konuşmasında “İki Devlet Tek Millet” konferansında yaptığı konuşmada, bazı ülkelerin terör örgütüne destek verdiğini söyledi.
“Bu dünyada haksızlıkla mücadele etmenin tek bir yolu vardır o da güçtür. Güçlü olacaksınız ki size karşı olanlarla mücadele edebilesiniz. O güç ise birlikten geçmektedir. Türkiye güçlü olursa, Türk devletleri güçlü olacaktır. Bunu çocuklarımıza aşılamamız gerekiyor. Ana kale burası, Türkiye. Çünkü “Bu kale yıkılırsa, ben Müslüman devletlerin hepsini ele geçiririm’ düşüncesindeler. Bu yüzden Türkiye’yi her ortamda savunacağız ve bunu gelecek nesillere de aktaracağız” diyen Paşeyeva;
Emperyalist güçlerin Türklere hiç bir zaman adaletli davranmadığını vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti:
“Birleşmiş Milletler ve Avrupa Parlamentosu terörle mücadelede Türkiye’nin yanında yoklar. Her zaman standartları çifteydi. Bugün dünyada ve Ortadoğu’da gelişen olaylardan sonra kartlarını daha da açıktan oynuyorlar. Aynı zamanda bunu açık söylüyorum, Rusya İmparatorluğu da aynı düşüncede. Çifte standartları hiçbir zaman değişmedi ve değişmeyecek. Elimizden geldiği kadar Batının çifte standartlarını şikayet edeceğiz. Çünkü dünyada uluslararası hukuk çökmüş, uluslararası örgütler ise büyük devletlerin çıkarlarını savunmadan başka hiçbir işe yaramayan kurumlar haline gelmişler ve dünyada adalet anlayışı bitmiştir. Bu dünyada haksızlıkla mücadele etmenin tek bir yolu vardır o da güçtür. Güçlü olacaksınız ki size karşı olanlarla mücadele edebilesiniz. O güç ise birlikten geçmektedir. Türkiye güçlü olursa, Türk devletleri güçlü olacaktır. Bunu çocuklarımıza aşılamamız gerekiyor. Onları, devlet düşüncesiyle yetiştirmemiz gerekiyor. Çocuklarımız vatan coğrafyasını iyi bilecekler. Çocuklarımızı kendi topraklarını sahiplenme konusunda iyi yetiştireceğiz. Eğer çocuklarımızı bu şekilde yetiştirirsek Türklere gösterilen çifte standartlarla mücadele edebiliriz.” dedi.
Türkiye’nin bir “kale” olduğunu belirten Paşayeva, “Ana kale burası, Türkiye, çünkü ‘bu kale yıkılırsa, ben Müslüman devletlerin hepsini ele geçiririm’ düşüncesindeler. Bu yüzden Türkiye’yi her ortamda en güçlü şekilde savunacağız ve bunu gelecek nesillere de aktaracağız.” dedi.
Konferans sonunda, AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Paşayeva’ya plaket takdim etti.
Konferansa; Hatay Milletvekilleri, İlçe Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti il ve İlçe Teşkilatları, Ak parti Gençlik ve Kadın kolları Başkanları ile yönetimleri, STK Temsilcileri, MHP il Teşkilatı, Basın mensupları ve vatandaşlarımız iştirak ettiler.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM