Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 25 °C
Az Bulutlu

BAŞKAN YAVUZ; “CAMİLER ve DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN”

BAŞKAN YAVUZ; “CAMİLER ve DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, 2-7 Ekim 2017 tarihleri arasında kutlanacak olan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle bir mesaj yayınladı.
“Toplu İbadet yeri olan Camilerimiz, Dini ve Milli bütünlüğümüzü canlı tutan ibadet yerlerimizdir” diyen Başkan Yavuz mesajında şunları söyledi;
“Her yıl, 2 – 7 Ekim Tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenen ‘’ Cami, Şehir ve Medeniyet ’’ teması işlenerek çeşitli etkinliklerle kutlanması ayrı bir farkındalık oluşturmaktadır.
Camilerimiz, Kuran Kursları ve Din Görevlilerimizin yaşamımızdaki önemini, Kültür hayatımızın gelişmesine katkılarını, tarihi gelişimi ve toplumsal fonksiyonları gibi konularda toplumumuzun daha etkin bir şekilde bilgilendirilmesi amacıyla, ülkemizde 2-7 Ekim tarihleri arasında Camilerimiz ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri düzenlenmektedir.
Camilerimiz ve Din görevlilerimiz, bütün Siyasi görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak, Milletçe birlik, beraberlik, dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinerek bu amaç doğrultusunda gayret göstermektedir. İslam Dininin güzelliği ve adil hükümlerinin evrenselliği ve kabul edilirliği sayesinde toplum olarak halkımızın Camilerimize, Kuran Kurslarına olan ilgisi artarak devam etmektedir. Cami inşası ne kadar önemli ise, İnşa edilen Camilerin bakımı, Onarımı, İç ve Dış Temizliği, Aydınlığı, Çevre Düzenlemesi, Cemaatin huzur içinde ibadet etmesinin sağlanması da bir o kadar önemlidir.
Bu duygu ve düşüncelerle 2-7 Ekim tarihlerinde kutlanacak olan Camiler ve Din Görevliler Haftasının Milletimize Hayırlı olmasını dilerken, ibadethanelerimizin ve mabetlerimizin inşa edilerek ayakta kalmasında katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.”
Ayhan Yavuz
Kırıkhan Belediye Başkanı


Kırıkhan Belediyesi

Sitemizde yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz..

Cumhuriyet Mahallesi General Şükrü Kanatlı Caddesi No:2 Kırıkhan-HATAY
Santral No: 0326-344 14 22|Faks No: 0326 344 10 06