Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 25 °C
Az Bulutlu

BAŞKAN YAVUZ’UN HAVA ŞEHİTLERİ VE HAVACILIK HAFTASI MESAJI

BAŞKAN YAVUZ’UN HAVA ŞEHİTLERİ VE HAVACILIK HAFTASI MESAJI

BAŞKAN YAVUZ’UN HAVA ŞEHİTLERİ VE HAVACILIK HAFTASI MESAJI
14.05.2016
Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, Hava Şehitleri günü ve Havacılık haftası ile ilgili bir mesaj yayınladı. Başkan Yavuz mesajında şunları söyledi;

“Havacılığımız, bütün ordu ve donanmamızla vatanı korumaya hazır kahramanlardır. Yüce milletimiz bu evlatlarıyla kendini güvende hissedip, mutlu sayar. Türkiye’de 15 Mayıs günü Hava Şehitlerini anma günüdür . Karaları, denizleri, gökleri ile bölünmez bir bütün olan güzel yurdumuzda ülkemizin korunması ve barış ortamının sağlanması uğrunda canlarını feda eden Hava Şehitlerimizi her yıl 15 Mayıs günü büyük bir saygı, minnet ve şükranla anıyoruz. Kahramanlarımızın ruhları şad, mekanları cennet olsun.
Gazi M.Kemal ATATÜRK, İstikbal Göklerdedir diyerek yeni nesile , yani bizlere çok büyük mesajlar vermiştir. Şimdi görüyor ve Atatürk’ün söylediği bu büyük sözün ne anlama geldiğini daha iyi anlıyoruz. Artık ekonomisi güçlü, kendisini çağa uydurmuş dünya ülkeleri havadan güdümlü füzelerle başka ülkelere üstünlük sağlıyor dünyaya korku salıyorlar.

1630 yılında Hazerfen Ahmet Çelebi Osmanlı İmparatorluğu zamanında İstanbul Galata kulesinde kanat takarak uçmuş İstanbul Boğazını geçerek Anadolu yakasına geçmiştir . İnsanların uçmayı gerçekleştireceğinin ilk ispatı olan bu başarı dünya milletlerine örnek olmuştur . Bu uğurda çalışanlara inanç güç kaynağı kazandırmıştır. ABD Devletlerinde ve Avrupa Ülkelerinde uçmak için uçak çalışmalarına büyük önem verilmiştir. Uçaklar bir çok taşıma aracı olmakla birlikte yurt savunmasında kullanılmaya başlanmıştır. Uçak sanayisi hızla ilerlemiş gelişmiştir. Günümüzde bütün teknik yeniliklere sahip ses hızını aşan yolcu ve savaş uçakları yapılmıştır. Artık Ülkelerin korunması ve barış sağlanmasında havacılık büyük önem kazanmıştır.

Türk Hava Kuvvetlerimiz 1911-1912 yıllarında kurulmuş, Türk subayları Avrupa’da havacılık eğitimi almaya bu yılarda başlamıştır. İlk Türk pilotu Hüseyin MÜNİF, öğretmen Sadi Suat Bey, Fazil Bey, Fethi Bey, Sadık Bey ve Nuri Beylerdir. İlk kadın pilotumuz Sabiha GÖKÇEN’ dir. Ülkemizde 1938 yılında Devlet Hava Yolları ve 1956’ da ise Türk Hava Yoları kurulmuştur.

Vatan toprağının savunmasında, ülkemizin geleceği için kahraman Mehmetçiklerimiz her zaman hem bizlere hem de dünyaya örnek oldular. İlk Hava Şehit Pilotumuz Fethi Bey’den günümüze kadar Şehit olan bütün pilotlarımızı ve vatanının savunulması uğrunda canlarını feda eden askerlerimizle polislerimizi; Saygı, minnet ve şükrani duygularımla anıyorum. Hepsinin Ruhları Şad, Mekanları Cennet olsun.”
Ayhan YAVUZ
Kırıkhan Belediye Başkanı

page-1000-1000

Kırıkhan Belediyesi

Sitemizde yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz..

Cumhuriyet Mahallesi General Şükrü Kanatlı Caddesi No:2 Kırıkhan-HATAY
Santral No: 0326-344 14 22|Faks No: 0326 344 10 06