Türk Dünyası Gecesi İlçemizde Yapıldı

24.03.2015
Kırıkhan Belediyesi katkılarıyla Türk Dünyası Kardeşlik ve Dostluk Yörük Türkmen Şöleni Nevruz Bayramı dolayısıyla Kırgızistan, Azerbaycan, Kazakistan, Tataristan ve K.K.T.C. nin uluslar arası sanatçılarının Türk Dünyası buluşması adı altında yöresel gösterilerini ilçemizde sergilediler.
İlçemizde ilk defa gerçekleşen Türk Dünyası Gecesine ilgi çok yoğundu. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin SÖZLÜ Yörük Türkmen hemşerilerini yalnız bırakmadı. Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ gecede yaptığı konuşmada kardeşlik temellerini attınız, türksoy gittiği yerlere kardeşlik tohumu ekecektir.
“Türk Dünyası Kardeşlik ve Dostluk ekibi ilçemizde görmekten omur duyuyorum. İlçem ve şahsım adına tekrar hoş geldiniz diyor, Türk Dünyasında birlik ve kardeşliğin pekişmesini sağlayacağı katkılardan dolayı yürek dolusu teşekkürler ediyorum” dedi.
Yapılan konuşmalardan sonra yerel sanatçılarımızdan Muzaffer GÖK, Aziz TOK mahalli havalardaki türküleri söylediler.
Büyük ilgi ile izlenen Kırgızistan, Azerbaycan, Tataristan, Kazakistan ve K.K.T.C. ulusal sanatçıları gösterilerini sergilediler. Bu gösteriler seyirciler tarafından büyük ilgi ve beğeni izlenen program sonunda Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ ‘a katkılarından, gösterdiği ilgi ve alakadan, konukseverliğinden dolayı misafir sanatçılar Türkmen kardeşlerimiz teşekkürlerle ve memnuniyetlerini dile getirdiler.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM