Tüm Polislerimizin Polis Haftası Ve Polis Günü Kutlu Olsun

Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, 04-10 Nisan Polis Haftası ve 10 Nisan Polis Günü dolayısıyla yazılı kutlama mesajı yayınladı. Başkan Yavuz mesajında şunları söyledi;
“İnsanlar, topluluklar meydana getirip bir arada yaşamaya başladıkları tarihten itibaren, toplumun ve fertlerin can ve mallarının korunması ihtiyacını duymuşlar, bu tarihten itibaren güvenlik ihtiyaçlarının karşılanmasına önem vermişlerdir.
Güvenlik örgütleri polislik mesleği yani güvenlik ve huzurun temini, toplumların birleşmeleri, büyümeleri ve gelişmeleri ile birlikte hangi yönetim şekli olursa olsunlar devletlerin önem verdikleri bir kurum haline gelmişlerdir.
Yetkilerini anayasa ve yasalardan aldığı güçle ülkemizin bölünmez bütünlüğünü koruma ve kollama, halkımızın can ve mal emniyetini koruma, ülkede huzur ve güven ortamını sağlama, suç işlenmesinin önleme ve işleyenleri adalete teslim etme hususunda 171 yıldır çok büyük özveri ile gece gündüz demeden başarılı bir şekilde çalışmaktadırlar.
Her anlamda köklü bir deneyime ve birikimine sahip Emniyet Teşkilatımız modern koşulların gerektirdiği her türlü teknik ve idari donanıma sahip bir şekilde başarıyla hizmet vermektedir.
Emniyet Teşkilatımız ve polislerimiz Atatürk ilkeleri ışığında özgürlükçü demokratik düzenin en önemli teminatlarından birini oluşturmaktadır. Bu güveni korumak ve halkın güvenlik hizmetleri konusundaki memnuniyetinin yüksek tutmak için emniyet mensuplarımız her zaman hassasiyetle hareket etmektedirler.
Ülkemizdeki huzur ve güvenini sağlayan Emniyet teşkilatımıza ve Polislerimize karşı bizlerde vatandaşlık görevlerimizi en iyi şekilde yerine getirip, destek ve yardımcı olalım ki ülkemizdeki güven, istikrar ve huzurumuz devam etsin.
Polise saygı, Devlete saygıdır. Herkesin Polisi Kendi Vicdanıdır diyerek, Türk Polis teşkilatımızın kuruluşunun 171. yıldönümünde, canını bu aziz vatan için hiç çekinmeden feda eden ve feda etmeye hazır olan polislerimizin 4-10 Nisan Polis haftası ve 10 Nisan Polis gününü en içten duygularımla kutluyor; Vatan, Millet ve Bayrak uğruna kanlarıyla topraklarımızı sulayarak mukaddes kılan tüm Şehit polislerimize ve Ebediyete intikal etmiş bütün meslek mensuplarına Allahtan rahmet diliyor, Gazilerimize ise şükranlarımı sunuyorum.
Emniyet Teşkilatımızın ve Polislerimizin polis haftası ve polis günü kutlu olsun. Tüm Polislerimize hayatlarında sağlık, başarı ve mutluluklar dilerim.”
Ayhan YAVUZ
Kırıkhan Belediye Başkanı