SARI OKULUN RESTORASYONU İÇİN ÇALIŞMALARA YAKINDA BAŞLANIYOR

06.07.2017
Kırıkhan’da Sarıokul olarak bilinen ve yıllarca çocuklarımıza Kurtuluş İlkokulu, Kaymakam Hasan Zenginalp İlköğretim Okulu olarak hizmet veren ancak daha sonra Halk Eğitim Merkezi binası olarak tahsis edilen Tarihi Fransız yapısı binanın aslına uygun olarak restorasyon yapılarak Kültür Müzesi olarak hizmet vermesi için incelemelerde bulunuldu.
İlçemize 6 Temmuz Kırıkhan’ın Kurtuluşu etkinlikleri için ziyarette bulunan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’u Belediyedeki makamında ziyaret ederek, Sarı Okulun Kültür Müzesi olarak restore edilmesi için gereken ödeneğin çıktığı müjdesini verdi.
Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin YAYMAN, Halk Eğitim Merkezi (Sarı Okul) binasını Kültür Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları Genel Müdür Yardımcısı Serhat AKCAN, Kırıkhan Kaymakamı Mustafa ERKAYIRAN, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Hatay İl Kültür Müdürü Hüsnü IŞIKGÖL ve AK Parti ilçe Başkanı Ömer ŞIHÇA ile birlikte gezerek yetkililerden burası hakkında bilgiler aldı ve Sarı Okulun Restorasyon edilerek Kültür Müzesi haline getirilmesi için çalışmalara yakında başlanacağını belirtti.
İlçe Kaymakamı Mustafa Erkayıran ise İlçe Milli Eğitim Şube Müdüründen okulun tarihi yapısı ve tahsisi ile ilgili bilgiler alarak konuyu Turizm ve Kültür Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ile paylaştı ve buram buram tarih kokan bu yapının restore edilerek Kültür Müzesi haline getirilmesi için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirtti.
Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Sarı Okulun aslına uygun olarak restore edilmesi ve Kültür Müzesi haline dönüştürülmesi hususunda ilçemize olan desteğini esirgemeyen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Hüseyin Yayman ile Hatay Milletvekilimiz Mehmet Öntürk’e şahsım ve ilçemiz adına teşekkür ediyorum.” Dedi.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM