Sağlık Bakanı Demircan, Kırıkhan Devlet Hastanesindeki Yaralı Askerleri Ziyaret Etti

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Zeytin Dalı Harekatında yaralanarak Kırıkhan Devlet Hastanesinde tedavileri yapılan askerleri ziyaret etti.
Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Kilis’te gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından Kırıkhan Devlet Hastanesine gelerek burada tedavi gören askerleri ziyaret edip, hastane yetkililerinden sağlık durumlarıyla ilgili bilgiler aldı.

Bakan Demircan, hastane çıkışında yaptığı açıklamada, “Türkiye kendisine karşı gerçekleştirilen bu saldırıların üstesinden en kısa zamanda gelecek, hak eden hak ettiği cezayı görecek” dedi.

Bakan Demircan, Zeytin Dalı Harekatının Türkiye’nin sınırlarını güven altına almak için haklı bir müdahale olduğunu ifade ederek, ”Türkiye, uluslararası hukuktan doğan hakkını kullanıyor. Bu müdahale esnasında yaralanan, şehit olan askerlerimiz oluyor, aynı şekilde karşı taraftan Kilis ilimiz ve ilçelerine, Hatay ilimiz ve ilçelerine roketlerle saldırılar vaki oluyor. Teröristlerin attığı roket ve havanlar yüzünden yaralanan ve hayatını kaybeden insanlarımız oluyor. Yaralıların iyileştirilmesi için burada görev yapan hekim arkadaşlarımızı takdir etmek için elimizden gelen katkılar sağlandı. Hekimlerimiz burada planlandığı şekilde görev yapıyorlar. Biz de kendilerini yerinde ziyaret ederek hem askerlerimizi ziyaret etmek istedik hem de hastanemizin çalışma koşullarını ve hekimlerimizin çalışma şartlarını yerinde gözlemleyerek herhangi bir ihtiyaçları, sıkıntıları var mı, diye incelemelerde bulunduk. Gördük ki hekim arkadaşlarımız gayet güzel, moralleri yerinde ve fevkalade başarılı şekilde hizmetlerini sürdürüyorlar. Her türlü destek kendilerine veriliyor. Hemşire kardeşlerimiz, sağlık çalışanlarımız tümüyle hekim arkadaşlarımızla birlikte bu çalışmayı sürdürüyorlar. İnşallah Türkiye, kendisine karşı gerçekleştirilen bu saldırıların üstesinden en kısa zamanda gelecek, hak eden hak ettiği cezayı görecek” diye konuştu.

Kırıkhan Devlet Hastanesinde tedavi gören askerleri tek tek ziyaret eden Bakan Demircan’a AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, Hatay Valisi Erdal Ata, Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Özkan, İlçe Jandarma Komutanı Temel Aday ve Ak parti Kırıkhan İlçe Başkanı Ömer Erdal Çelik’de eşlik ettiler.