ROMAN, ABDAL VE DOMLAR BİRLİĞİ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİNİN AÇILIŞI YAPILDI

ROMAN, ABDAL VE DOMLAR BİRLİĞİ  YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİNİN AÇILIŞI YAPILDI

Kırıkhan Kaymakamlığının öncülüğünde Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan kurslarla, aşiretler olarak bilinen vatandaşlarını bilinçlendirme, el sanatlarını geliştirme ve sportif faaliyetlere katılım sağlayarak kötü alışkanlıklardan uzaklaştırma, çalışmalarının ilk etabı tamamlanırken bu kapsamda Roman, Abdal ve Domlar Birliği  Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Hassa Kaymakamı Yusuf Turan, ilçe idari amirleri ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

Hayatlarını, hurdacılık, davul ve zurnacılık, ev ve işyeri temizliği yaparak  sürdüren aşiretlerin bunların haricinde meslek sahibi olmaları için Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne bu merkezde kurslar açılması yönünde yaptığı girişimler sonucunda Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından aşiretlerin ikamet ettiği Barbaros mahallesinde Gitar, bağlama, el sanatları, sportif faaliyet ve aşçı çırağı kursları açıldı. Kurslara yaklaşık 150 kişi katılırken geçtiğimiz hafta tamamlanan kurslar sonucunda, genç nesiller gitar bağlama, sportif faaliyetler ve aşçı çırağı belgelerine kavuştular.

Topluma bu konularda yetişmiş bireyler olarak  dönen gençlerin dışında genç kızlar ve kadınlar, el sanatları kurslarına giderek beceri kazanırken Kırıkhan Kaymakamlığı tarafından Aşiretler Derneğine açılış töreni sonrasında gitar ve bağlama hediye edildi.