MÜJDELER OLSUN! DOĞALGAZ’DA KIRIKHAN İÇİN TARİHİ GÜN

Kırıkhan’da yaşamın kaderini değiştirecek olan Doğalgaz’da ilk doğalgaz borusu döşenmesi çalışmaları 7 Kasım 2016 Saat 14.00’de başlıyor.

Özellikle kış aylarında yakılan kömürler ve diğer katı yakacak nedeniyle oluşan hava kirliliğiyle sebebiyle yaşanılamaz duruma gelinen Kırıkhan’da, ilçe halkının kaderini değiştirecek çalışmalar tamamlandı.
Bölge Milletvekilimiz Mehmet Öntürk’ün, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un yoğun gayretleri, Sivil Toplum Kuruluşları ile Kırıkhan Halkının yoğun istek ve abonelik destekleriyle ilçemize kazandırılan Doğalgaz’da ilk doğalgaz borusu döşeme çalışmaları 7 Kasım 2016 pazartesi günü saat 14.00’te Koyuncu Höyüğü mevkiinde bulunan Botaş Hatay Doğalgaz Boru hattı bölümünden Kırıkhan istikametine doğru başlanacak ve çalışmalar, AKSA GAZ A.Ş.’nin yüklenici firması tarafından yürütülecek.

Kırıkhan’a doğalgaz getirilmesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz;
İlçe halkımız her şeyin en iyisini hak ediyor. Şimdiye kadar yapamadığımız ve çeşitli hizmetlerden yoksun kalan ilçemiz için sosyal, ekonomik, doğa ve temiz bir yaşam için Milletvekilimiz Mehmet Öntürk ile birlikte verdiğimiz yoğun emekler sonucunda doğalgazın borularının şehrimize döşenmesi aşamasına getirdik.
7 Kasım 2016 Pazartesi günü saat 14.00’de şehrimize getirilecek doğalgaz için Koyuncu höyük mevkiinden ilçemize doğru ilk kazmayı hep birlikte vuracağız ve çalışmalar başlayacak. Aksa Gaz’ın projesi ve yapılan programlar doğrultusunda şehir merkezine yönelik çalışmalar devam edecektir.
Doğalgazın ilçemize gelmesi noktasında bize destek olan yardımlarını esirgemeyen başta bölge Milletvekilimiz Mehmet Öntürk olmak üzere, CHP Milletvekilimiz Birol Ertem’e, MHP Milletvekilimiz Mehmet Necmettin Ahrazoğlu’na, Kırıkhan Kaymakamı Hasan Gözen’e, yerel çalışmalarda bizlere destek olan Ak Parti, CHP, ve MHP İlçe Başkanlarına ve ilçe teşkilat yönetimlerine, doğalgaza abone olarak belirlenen sayıya ulaşmamızda emeği geçen sivil toplum kuruluşlarına, kamudaki ve özel kuruluşlardaki yöneticilerimize ve Kırıkhan’lı hemşerilerimize teşekkür ediyorum.

7 Kasım pazartesi günü saat 14.00’de Koyuncu Höyüğündeki doğalgaz ana boru hattı vanasının bulunduğu merkezde düzenlenecek törenle ilk çalışma başlayacaktır. Kırıkhan için bu tarihi güne tüm Kırıkhan halkını tanıklık etmeye davet ediyoruz. Doğalgaz Memleketimize hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

dsc_0002

dsc_0063