MİLLETVEKİLİ ÖNTÜRK “SEVDAMIZ BÜYÜK VE DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ”

04.04.2017
Ak Parti Hatay Milletvekili Mehmet ÖNTÜRK, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin Türkiye’nin ve Halkın yararına olduğunu anlatabilmek için çalışmalarına Milletvekilleri, İlçe Başkanları, Parti organları ve Belediye Başkanları olarak Referandum çalışmalarına büyük özveri ile hız verildiğini belirterek, yeni sistemle Türkiye’de daha güçlü ve demokrasiye sahip bir ülke olacak dedi.
Ak Parti Hatay Milletvekili Mehmet ÖNTÜRK, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, Ak Parti Kırıkhan İlçe Başkanı Ömer Ayhan ŞIKÇA ve Yönetim Kurulu üyeleri, Gençlik Kolları, Kadın Kolları, Belediye Meclis Üyeleri ve Parti Mahalle Temsilcileri ile birlikte Anayasa’da yapılacak olan 18 Maddelik değişiklikleri vatandaşlarımıza teferruatlı olarak anlatarak, 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda neden EVET denilmesi gerektiğini anlatıyorlar.
12 Eylül Darbe Anayasasından ve çok partili koalisyon hükümetlerinden bütün siyasi partilerin şikâyetçi olduğunu vurgulayan Milletvekili Mehmet ÖNTÜRK, seçim beyannamelerinde seçmenlerine yeni ve kısır koalisyon dönemlerini bitirecek, Türkiye’nin ve yatırımların önünü açarak, istikrar ve huzuru sağlayacak, yeni Anayasa taahhüdünde bulunduklarını belirterek, “İşte biz Ak Parti olarak bu değişiklikleri Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile 18 maddede halkımıza sunuyoruz. Halkımızın EVET oyu ile sistem değişikliği ile vesayet yönetimine son verilmesiyle, istikrarlı yönetimin önü açılacak” diyen Milletvekili Mehmet ÖNTÜRK, Gelişmiş dünya şartlarında, genç nüfusun çok hızlı büyüme ve gelişme trendi olduğunu belirtti.
FETO, PYD örgütüne de değinen Milletvekili Mehmet ÖNTÜRK, Dünyada yaşanan hiçbir darbe girişiminde vatandaşın kendi silahını vatandaşa doğrultulmadığını, milleti temsil eden meclisin bombalanmadığını, işte bunu yapan darbecilere en güzel cevabı Aziz milletimizin verdiğini vurguladı.
İçerde ve dışarda Hayır kampanyası düzenleyenleri iyi analiz etmek gerektiğini, Neden hayır dediklerini iyi düşünmek gerektiğini sözlerine ekleyen Milletvekili Mehmet ÖNTÜRK konuşmasına şöyle devam etti;
“Yapılacak değişikliklerle yetki karmaşasına son verilecek, kararlar daha çabuk hızlı alınacak yatırımların önündeki tıkanıklık ve engeller daha hızlı aşılacak, istikrarın ve gelişmenin boy göstereceği bir devlet idaresinin hâkim olduğu bir sistemin sunulması için büyük çabalar sarf ediliyor. Kırıkhan ve Hassa’da mahalle toplantılarımızda, esnaf ve sivil toplum kuruluşlarımızla yaptığımız tüm toplantılarımızda bunları dile getirdik. Vatandaşlarımızla bilgilendirme toplantılarımız bu yönde aralıksız olarak devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini bütün detaylarıyla, kafalarda tek soru işareti kalmayacak şekilde halkımızın zihinlerine nakış gibi işlemekteyiz.
Güçlü ve İstikrarlı bir Türkiye için, yatırımların önünün açılması için, terörün son bulması için bağımsız ve tarafsız adalet sisteminin hayata geçirilmesi için tüm halkımızın 16 Nisandaki referandum oylamasında EVET vermesini bekliyoruz.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Hazır, Kırıkhan Kararını vermiş, Kırıkhan 16 Nisan’da EVET’e hazır… “ dedi.

_DSC1934