Hafif Yağmurlu

KKTC HEYETİNDEN AYHAN YAVUZ VE KIRIKHAN’A ZİYARET

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre ve beraberindeki heyet, Kırıkhan’ı ve Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’u ziyaret etti.
KKTC Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre ve Kıbrıslı 5 milletvekili, STK ve çeşitli kurumlardan oluşan 40 kişilik heyetle Türk Silahlı Kuvvetlerince Afrin’de yürütülen “Zeytin Dalı Harekâtına destek vermek amacıyla Hatay’a geldi. Töre ve beraberindekiler, Hassa sınır bölgesinde yaptıkları ziyaretlerin ardından Kırıkhan’a gelip Cumhuriyet meydanındaki Atatürk anıtının önünde basın açıklaması yaptı.
KKTC Heyetini burada Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Belediye Meclis üyeleri, Ak parti Kırıkhan ilçe Başkanı Ömer Erdal Çelik ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkan yardımcıları, Ak parti Kırıkhan gençlik Kolları Başkanı Osman Mutlu ve yönetim kurulu üyeleri ve belediye daire müdürleri karşıladı.
Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yapan KKTC Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre;
“Türk ordusu Kıbrıs’ta bedenimizdeki candır, damarlarımızda dolaşan asil kandır. Türk ordusuna olan sevgimizi ifade etmeye geldik. Türk milletine olan bağlılığımızı ve mensubu olmaktan şeref duyduğumuzu söylemeye geldik. Türkiye’miz olmadan ne Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olur ne de bölgede istikrar olur. Dolayısıyla Türkiye’nin güçlü olmasını, Türk ordusunun güçlü olmasını istiyoruz. Bunun için dua ediyoruz. İçimizde ki fitnelere de fırsat vermeyelim. Afrin’e sınır olan Kırıkhan ilçemizi de ziyaret etmek istedik. Çünkü Kırıkhan’da kahramanlıklarla dolu bir ilçemizdir.
“Bir Mehmetçik şehit olduğunda Kıbrıs’ta onun için ağlıyoruz”
Kıbrıs’tan gelirken buraya zeytin dallarından yapılmış çelenkler getirdik, Şehitler Abidesi’ne koyduk, Hatay Valiliğine koyduk. Zeytin fidanları diktik. Şehitlerimize dualar okuduk. Şuradaki zeytin dalının birisi 20 Temmuz Mutlu Barış Harekâtı, birisi de Afrin’e yapılan Zeytin Dalı Harekâtı’nı ifade ediyor. Milletimiz için dua ediyoruz. Şehit Ailelerine sabırlar diliyoruz, üzüntülerimizi ifade ediyoruz. Bugün de 40 kişilik bir grupla buraya geldik” dedi.
Zorlu’nun konuşmasının ardından Başkan Yavuz, KKTC’ den gelen heyete hoş geldin deyip makamına davet etti. Töre, Kırıkhan Belediye Başkanı Yavuz’a KKTC’nin kurucusu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın fotoğrafını takdim etti.
Daha sonra Başkan Yavuz, Belediye binasının önünde Zorlu Töre ve beraberindeki heyete çiçek vererek tekrar hoş geldiniz deyip heyeti Belediye binasında yeni yapılan Meclis toplantı salonunda karşıladı.
Burada Zorlu Töre’nin Atatürk anıtının önünde yaptığı konuşmaya paralel açıklamasının ardından mikrofona gelen Başkan Yavuz; “Yavru Vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetimizin siz değerli temsilcilerinin, Mehmetçiğimize destek ve güç vermek için yapmış olduğunuz bu ziyaret bizler ve yüce Milletimiz için çok anlamlıdır. Bu vesile ile Şahsım, Kırıkhan’lı hemşerilerim ve sınır bölgesindeki vatandaşlarımız adına teşekkür ederim. Bu ziyaretiniz tüm dünyaya Türk’ün gücünü, birlik ve beraberliğini dolayısıyla Türk Milletini hiç kimsenin yok edemeyeceğini bir kez daha göstermiştir.
Kurtuluş savaşımız da, Nene hatunlarımız, Kara Fatma’larımız vardı. Şimdi de Kırıkhan’lı Döne Bacımız var. Döne bacımız harekâtın başladığı ilk gün kendisine ait bütün koyunlarını Mehmetçiğimiz için Kurban ederek “ SİZİN YERİNİZE BU KOYUNLARI KURBAN EDERİM” diyerek tüm dünyaya çok anlamlı ve önemli mesaj vermiştir.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin bizim için ayrı bir önemi daha var. O da 1974 Yılındaki Kıbrıs Barış harekâtına giden ilk Askerler, Kırıkhan’dan gitmiştir. Barış harekâtına giden askerlerimizin çoğu Şehit olmaları dolayısıyla geri dönmedikleri için Kırıkhan’da ki bu askeri birlik kapatılmıştır. Allah (c.c) Milletimizin birlik ve beraberliğini bozmasın ve fitne- fesada izin vermesin ” dedi.
Belediye Meclis salonunda ki konuşmaların ardından Kaymakam Erkayıran, Başkan Yavuz ve beraberlerinde ki KKTC Heyeti, Afrin’de şehit düşen Ahmet Bayram’ın Kırıkhan’daki ailesini ziyaret etti. Zorlu Töre burada, Şehidimizin Babası Mustafa Bayram’a, KKTC Bayrağını ve Şehit Ahmet Bayram’ın mezarına konulmak üzere KKTC şehitliğinden getirilen toprağı verdi.
Ziyaret, Afrin Şehitleri ve bütün Şehitlerimiz için Aşr-ı Şerifler okunup duaların edilmesi ile sona erdi.