KIRIKHAN’DA VATANDAŞLARA TÜRK BAYRAĞI DAĞITILDI

Türk Askerinin Afrin’e yönelik gerçekleştirdiği Zeytindalı operasyonuna destek vermek amacıyla, Kırıkhan’daki Yalangoz, İncirli ve Perişan sınır mahallelerinde vatandaşlara “Türk Bayrağı” dağıtılırken, ilçede gün boyu belediye hopörlerinden devamlı olarak mehter marşı çalındı ve ilçedeki tüm  işyerleriyle evler Türk bayrağı ile donatıldı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin  sınırlarımızı güvenli hale getirmek amacıyla Afrin’de başlattığı  operasyona destek verme amacıyla  Kırıkhan’da ilce yöneticileri  ile siyasetçilerinin katıldığı bir ortamda sınır mahallelerine Türk Bayrağı dağıtıldı.

Kırıkhan Kaymakamı  Mustafa Erkayıran, Belediye Başkanı  Ayhan Yavuz, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, İlçe Müftüsü Mekki Solmaz ve siyasi parti ilçe başkanları Yalangoz köyünde vatandaşlarla bir araya geldiler. Sınır mahallelerinde oturan vatandaşları ziyaret eden İlçe heyeti burada oturan vatandaşlara Türk bayrağı  hediye ettiler. Bayrağı alan vatandaşlarda, evlerine Türk Bayraklarını astılar.

Heyet Yalangoz ve İncirli mahallesinden sonra Perişan mahallesine geçerek Suriye topraklarının görüldüğü tepeye çıkarak Türk Bayraklarını havalandırdılar.

Konuyla ilgili bir konuşma yapan Kırıkhan Kaymakamı  Mustafa Erkayıran “ Afrin’de yapılan operasyon dolayısıyla sınır mahallelerimizi ziyaret ediyoruz.  Sürekli vatandaşlarımızla irtibat halindeyiz. Vatandaşlarımız bizlere ve devletimize olan güvenlerini dile getirerek Ordumuza olan güvenlerini bizlere ilettiler. Bizlerde ilçenin yöneticileri olarak Sınır mahallerimizi gezerek bayrak dağıtıyor ve kahraman Mehmetçiklerimize olan desteğimizi sürdürüyoruz. 3 gün öncesine kadar bardaktan boşanırcasına yağmur yağmasına karşın alan ve lojistik çalışmalarımıza tüm muhtarlarımız destek verdi.  “Islanmayın, evinize gidin” dediğimiz de  “Bizler askerlerimize  güveniyoruz,  sonuna kadar  yanlarındayız” dediler.  Vatandaşımızın ordumuza ve devletimize olan desteğini  her ortamda görmekteyiz“ dedi.

Belediye Başkanı Ayhan Yavuz  ise yaptığı konuşmada; “ İlçeye bağlı Yalangoz, İncirli ve Perişan sınır mahallerimize ziyaretlerde bulunduk.  Mahallelerimizin özelliği Kürt kökenli hemşerilerimizin yaşadığı bir mahalle olmasıdır.  Bizler yıllarca buralarda,  kürt kökenli hemşerilerimizle huzur, güven birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığımız bir mahalledir.  Afrin’e yönelik yapılan Zeytindalı operasyonu, kürt  kökenli vatandaşlarımıza yönelik bir operasyon değildir. Afrin bölgesindeki  PKK-PYD-DEAŞ gibi bölücü terör örgütlerine karşı yapılan zeytin dalı operasyonudur.

Kardeşlerimizle birlikte şanlı ordumuzun bugün o bölgedeki operasyonuna destek verme amacıyla Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez demeden çocuklarımızla, gençlerimizle Türk milletimizle tek yumruk olarak sınır mahallelerimizdeki halkımıza bayrak dağıtmak amacıyla bugün burada toplandık.  Hemen 4 km. ilerimizde operasyon sürerken askerlerimize dualar ederek desteklerimizi sürdürüyoruz.  Büyük Türk milletinin en büyük özelliği savaşta ve barışta tek yumruk olmasıdır.  Kürt kardeşlerimizle, Türk kardeşlerimizle biz birlikteyiz tek yumruğuz, Allah’ın izniyle  kucaklaşarak dualarımızı birlikte yapıyoruz. Zafer  Türk Milletinindir, Türk Silahlı kuvvetlerinindir” dedi.