Açık

KIRIKHAN’DA SESSİZ KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

29.03.2017
Kırıkhan Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kırıkhan Kütüphane Müdürlüğü tarafından Kütüphaneler Haftası’nın 53. yılı münasebetiyle ‘Sessiz Okuma Etkinliği’ düzenlendi.

Kırıkhan Cumhuriyet meydanında düzenlenen Etkinliğe; Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Kırıkhan Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, İlçe Tarım Müdürü Ali Temizkan, İlçe Nüfus Müdürü Atilla Ayan, Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Sarıkaya, İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Bolat, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Muhammet Şahin, Kütüphane Müdür Vekili ve diğer daire amirleri katıldılar.
Etkinlikte öğrenciler ve vatandaşlar, Kırıkhan Kütüphanesince getirilen kitaplardan alarak okuma imkânı buldu. Etkinliğe katılan Kaymakam Mustafa Erkayıran ve Başkan Yavuz, etkinlik ile amaçlarının insanlarımızın kütüphanelere dönmesini sağlamak olduğunu belirtti.

Başkan Yavuz Kitap Okuma etkinliğinde yaptığı açıklamada;
“53. Kütüphaneler Haftası kutlama etkinliklerine dün Kırıkhan Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Belediyemiz önderliğinde Kırıkhan Nuriye Civelek Halk Kütüphanesinde başlamıştık. Bugün de etkinlik programımız çerçevesinde Cumhuriyet meydanında ‘Sessiz Kitap Okuma Etkinliği’ ile bir aradayız. Tabi ki buradaki amacımız insanları kitap okumaya özendirmek, kitabın merkezi olan kütüphanelere dönmesini sağlamak, okuma bilincini ve okurluk oranını artırarak gençlerimize ve vatandaşlarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak. Bu amaç için burada bulunuyoruz. Ülkemizde maalesef kitap okuma oranı çok düşük. Dolayısıyla Belediyemiz, Kaymakamlığımız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve diğer kurumlarımızın da işbirliği vasıtasıyla çeşitli etkinlik ve çalışmalarla ilçemizde kitap okuma oranlarını artırmak konusunda hedef belirledik kendimize. İnşallah bunlar da okuma bilincine, okuma oranının yükselmesine, kişi başına düşen kitap ve basılı eserlerin sayısının artmasına küçük de olsa bir katkı sunacaktır.” diye konuştu.

Son zamanlarda kütüphanelere olan ilgilinin arttığına dikkat çeken Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran ise, “Bilindiği gibi Kütüphaneler Haftası’nın 53. yılını ilçemizde kutluyoruz. Bu etkinlikler kapsamında da bugün ‘Sessiz okuma’ etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Bu sessiz okuma etkinliğindeki amacımız kütüphane, kitap ve okuma konusunda ilgi çekmek, farkındalık yaratmak. Çünkü biliyoruz ki insanlarımız teknoloji ve internet geliştikten sonra kitaptan, kütüphaneden ve kitap okuma sevgisinden uzaklaştı. Ama son yıllarda da teknolojideki bilgi edinmenin yanı sıra insanlarımız tekrar kütüphaneye dönüş yaptı. Biz de bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız kitaplarla insanımızı buluşturmak, farkındalık yaratmak, dikkat çekmektir.” Dedi.