Açık

Kırıkhan’da İsrail’i Kınama Mitingi Gerçekleştirildi.

İsrail devletinin Filistin halkına yönelik yaptığı hunharca saldırıda birçok masum vatandaşın hayatını kaybetmesi sebebiyle Kırıkhan’da İsrail’i ve ABD’yi Kınama Mitingi düzenlendi.

Kırıkhan Belediyesi tarafından düzenlenen miting; Cuma Namazı sonrası 15 Temmuz Şehitleri Merkez Ulu Cami avlusunda halkın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Ayhan Yavuz mitingde yaptığı konuşmada;

“ABD Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasını ve İsrail’in kuruluş yıl dönümü olan Nekbe’nin (Büyük Felaket) 70.yılını protesto etmek için İsrail sınırında bulunan Gazze’li Müslüman kardeşlerimizi; Genç, yaşlı, çoluk, çocuk, kadın, erkek demeden katleden İsrail Devletini lanetle ve şiddetle kınıyoruz.

Kırıkhan Belediyesi ve Kırıkhan halkı olarak bu katliama dur diyerek, yaralı gazi kardeşlerimizin ve Filistin halkının yanında olup onlara destek vermek amacıyla dualarımızla birlikte buradayız. Katil İsrail Devleti ve arkasındaki ABD devleti hiçbir zaman emellerine kavuşamayacaklar. Kudüs Müslümanlar için önemli ve kutsal bir şehirdir. Asla yabancı güçlere teslim etmeyeceğiz. Mısır gibi birkaç İslam ülkesi maalesef Müslümanlara destek vermekten uzak duruyorlar. Ancak bilinmelidir ki; Filistin halkı yalnız değildir. Başta Cumhurbaşkanımız, dünya liderimiz sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Türk Milleti olarak Filistin’li kardeşlerimizin yanındayız. Onların acısı bizim acımızdır. Kudüs’ü İsrail’e ve ABD’ye asla teslim etmeyeceğiz. Allah Müslüman din kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun, bu vesileyle Ramazan-ı şerif ayınız mübarek olsun.” Dedi.

Mitinge Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Kırıkhan Müftüsü Mekki Solmaz , Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Numan Bölükbaş, Ak Parti Kırıkhan İlçe Başkanı Ömer Erdal Çelik ve ilçe yönetimi, MHP İlçe Başkanı Erhan Yavuzyılmaz ve ilçe yönetimi ile vatandaşlar katıldılar.