Açık

KIRIKHAN’DA DÜĞÜNLERDE SİLAH ATILMAMASI İÇİN TOPLANTI VE DÜĞÜNDE AĞIR YARALANAN EYLEM ATEŞ’E ZİYARET

Kaymakam Erkayıran Başkanlığında, Kırıkhan Kaymakamlığında ilçedeki yöneticilerin de katıldığı “Kırıkhan’da Düğünlerde Silah Atılmaması için Güvenlik ” Toplantısı düzenlendi.

Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, İlçe Jandarma Komutanı Temel Aday, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Özkan, Ak parti ilçe Başkanı Ömer Ayhan Şıhça, MHP İlçe Başkanı Erhan Yavuzyılmaz, CHP İlçe Başkanı İsmail Savaşır, Belediye Başkan yardımcısı Ali Kurter ve Muhtarlar Dernek Başkanı Süleyman Durgun’un katıldığı toplantıda düğün, nişan, kına, asker eğlencesi gibi törenlerde havaya ateş açılması ve havai fişek atılmasının önlenmesi için alınması gereken güvenlik tedbirleri görüşüldü. Ayrıca toplantıda, Jandarma ve Emniyet’in denetimleri sıklaştırmasına karar verilirken, İlçe Siyasi Parti Temsilcilerinin ve ilçeyi yönetenlerin davetli oldukları düğünlerde silah kullanılması durumunda tepki olarak düğünü terk etmesi ve düğün sahipleriyle silah atanlar hakkında yasal işlem yapılması konusunda görüş birliğine varıldı.

Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve muhtarlardan bu olayın önüne geçilmesi için destek ve işbirliği talep edilen toplantıda açıklama yapan Kaymakam Erkayıran, düğünlerde havaya ateş açılmasının kültürümüzde yer almadığını vurgulayarak, bu olayın gerçekleşmesinin insanların can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürerek insanların huzurunu bozduğunu kaydetti.

Silah sıkılmasının ya da havai fişek atılmasının sadece emniyet tedbirleri ile çözülemeyeceğini dile getiren Kaymakam Erkayıran, bu olayın toplumsal sorumluluk çerçevesinde her vatandaşın katkısı ile sonlandırılabileceğini belirtti.

Silah atılmasının insanlarda alışkanlığa neden olduğunu da hatırlatan Kaymakam Erkayıran, yaptığı açıklamada;
“Ne yazık ki ilçemizde de Ateşli silahlarla havaya ateş edilmesi suretiyle veya izinsiz havai fişek kullanımı var. Bu, ilçemiz için ciddi bir sıkıntı oluşturuyor. Tabanca ve benzeri silahlarla havaya ateş ediliyor, havai fişek ve benzeri ses çıkaran çeşitli maddeler izinsiz kullanılıyor. Ehil olmayan kişiler de bunları kullanıyor. Havai fişek, yanlış kullanıldığı zaman bir ya da daha fazla insanın canına mal olmaktadır. Bunun dışında düğünlerde diğer merasimlerde kontrolsüz konvoylar ve bu konvoylarda ateş etmek suretiyle konvoyda bulunanlarla kendisinin canına sebep olabilecek yanlış tutum ve davranışlar var. Olası bir olumsuz durumda insanlar “nasıl olsa düğünden geliyordur” diyerek olayı umursamayarak belki de telafisi güç durumlarla karşılaşılabilmektedir” dedi.

Kırıkhan da sosyolojik bir yara haline gelen konunun çözümüne yönelik güvenlik tedbirlerinin alınması gerektiğini ifade eden Kaymakam Erkayıran; “Ülkemizin olduğu kadar ilçemiz Kırıkhan’ın sorunu da olan düğün, nişan, kına, asker uğurlama diye tabir ettiğimiz ananevi etkinliklerde zaman zaman bu kötü alışkanlıkla karşı karşıya kalabilmekteyiz. Toplum olarak bu olayı tasvip etmiyoruz. Bu sorunu sizlerin bize vereceği destek, el birliği ve güç birliği ile çözeceğiz” diye konuştu.

Toplantı sonrasında Kaymakam Erkayıran ve Başkan Yavuz siyasi parti temsilcileri ile birlikte 11 Ağustos 2017 tarihinde Kırıkhan’a bağlı Demirkonak mahallisinde düzenlenen bir düğünde maganda kurşunu ile yaralanan ve M.K.Ü Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakımda 10 gün kaldıktan sonra Çocuk Cerrahisi Servisinde tedavisine devam eden 14 yaşındaki Eylem Ateşi yatmakta olduğu Antakya MKÜ Araştırma Hastanesinde ziyaret ettiler.

Ziyaret sırasında kendisinden beklenmeyecek bir konuşma yapan Eylem Ateş, “Devlet olarak beni koruyamadınız. Benim hayallerim vardı. Öğretmen olmak ve bu güzel ülkeme, güzel insanlar kazandırmak istiyordum. Ama şimdi ise bu hayallerim yıkıldı” dedi.

Eylem Ateş’in yaptığı konuşmayla duygulanan Kaymakam Mustafa Erkayıran ve Belediye Başkanı Ayhan Yavuz yaptıkları ortak açıklamada; “Bundan sonra ilçemizde yapılacak olan düğün, kına, nişan, sünnet ve asker eğlencesi gibi törenlerde davetli olan siyasi parti temsilcilerimiz ve belediye başkanlarımız, davetli oldukları düğünlerde silah sıkıldığı an töreni terk edecek ve biz de silah sıkılan düğün sahiplerine gereken cezayı işlemleri yapacağız” dediler.