Açık

KIRIKHAN’DA DOĞALGAZ İÇİN İLK KAZMA VURULDU

15.11.2016

Kırıkhan için bir zamanlar hayal olan Doğalgaza Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk ve Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un üstün gayretleri sonucu kavuşuyoruz. 7 Kasım’da resmi bir törenle ilk boru kaynağı yapılarak Doğalgazın gelişi kutlanmış ve Kırıkhan’a hayırlı uğurlu olsun denilmişti. İnsan hayatının en kaçınılmaz gereksinimleri arasında yer alan Doğalgazın Kırıkhan’lılarla buluşması yolundaki ilk adım bugün atıldı.

Kırıkhan’a verilecek olan Doğalgazın ilçe merkezine getirilmesi amacıyla ilk kazma Koyuncu Höyüğünde vuruldu ve İlk doğalgaz boruları bugün toprakla buluştu.

Hava kirliliğinin en üst düzeyde olduğu Kırıkhan’ı yaşanabilir ve sağlıklı bir yaşam haline dönüştürecek Doğalgaz için Altyapı çalışmalarında bugün Koyuncu Höyüğü yanı Doğalgaz vanalarının olduğu bölümde Kırıkhan Kaymakamı Hasan Gözen, Belediye Meclis Üyeleri, Olay Gazetesi imtiyaz sahibi İnönü Mehmet Bilgin ve Belediye Birim Müdürleriyle birlikte Ya Bismillah deyip, kurban kesilerek ilk borular yeraltına döşendi.
Başkan Yavuz; “Doğalgaz Kırıkhan’ımıza hayırlı olsun”
2017 yılında ilçemizin 3 mahallesinde oturan vatandaşlarımızın doğalgaz kullanımına başlayacağını belirten Başkan Yavuz; “Kırıkhan’a söz verdiğimiz her hizmeti tek tek yerin getirmenin huzurunu yaşıyoruz. Kırıkhan’da yaşayan her insanın teknolojinin getirdiği her hizmete kavuşmalı diye düşünüyorum. Hatay Milletvekilimiz Mehmet Öntürk’ün üstün gayretleri, diğer Kırıkhan’lı milletvekillerimizin, kaymakamımızın, stk’larımızın ve daire müdürlerimizin çabalarıyla birlikte Kırıkhan halkının abonelik katkılarıyla bir zamanlar hayal olan Doğalgaz artık Kırıkhan’da.

Doğalgazın hava kirliliğini önlemenin dışında mutfaktaki ve sanayinin birçok kesiminde sağladığı kolaylıklar yaşandıkça doğalgazın önemi ortaya daha çok çıkacaktır. 2017 yılı içerisinde ilçemizin bazı mahalleleri doğalgazla buluşacak. Bugün başlayan boru döşeme çalışmaları sırasında halkımız bir süre rahatsızlık yaşayacaktır. Yollarımız yeniden kazılacak, trafik aksayacak, yollarımızda çukur ve oyuklar olacak. Ancak geçici bir süre yaşatılan her sorun ileriki günlerdeki rahat ve konforlu yaşamla unutulacaktır.

Gönlümüz ister ki bütün Kırıkhan doğalgazdan hemen faydalansın, rahata kavuşsun. Ancak biraz sabırlı olmak gerekiyor. Boru hattının döşendiği güzergâh istikametindeki konutlarımız ilk doğalgaz kullanan aboneler olacaktır. Daha sonraki süreçte hat döşemesi yapılan her kesimdeki vatandaşlarımız abone olmakla birlikte doğalgazla buluşacak. Aksa Gaz firmasının çok hızlı bir süreçle Kırıkhan halkını en kısa sürede doğalgazla buluşturacağına inanıyorum. Bizde Belediye olarak her an konunun ve yapılan çalışmaların takipçisi olacağız. Doğalgaz Kırıkhan’ımıza hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Koyuncuhöyük mevkiinden başlayan doğalgaz hattı döşeme çalışmaları Alparslan Türkeş Bulvarı, Erler Caddesi, İnönü Bulvarı istikametinden yeni Devlet Hastanesine kadar devam edecek. 2016 yılı içinde 14 km. olarak hedeflenen çalışmalar 2017 yılında 170 km’ye çıkacak.

_dsc2871

_dsc2880