KIRIKHAN’DA ARAPÇA TABELALER ZABITA TARAFINDAN KALDIRILDI

03.05.2017
Kırıkhan ilçe merkezindeki dükkanlarda arapça yazılı olan tabela ve afişler Kırıkhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından sökülerek kaldırıldı ve bundan sonra ilçede arapça tabela kullanılması yasaklandı.
Kırıkhan ilçemizde sayısı gittikçe artan Suriyeli nüfusa hitap etmek için birçok işyeri tabelalarında Türkçe ile beraber arapça da kullanır oldu. Suriyeli vatandaşların açtığı işyerlerinde ise tabelalar tamamen arapça olarak yazılıyor.

Kırıkhan Belediyesi bugün önemli bir çalışma yaparak Türkçemize sahip çıktı. Başkan Yav uz konuya ilişkin yaptığı açıklamada;
“İlçemizde Suriyeli esnaflarla birlikte kendi esnaflarımızdan da Suriyeli kardeşlerimizin dikkatini çekmek için dükkanlarında yaptırarak astıkları arapça tabelalar mevcuttu. Bu da ilçemizde hem görüntü kirliliğine hem de Türkçemizin ve kendi öz değerlerimizin kaybolmasına sebebiyet veriyordu.

Kırıkhan Kaymakamlığında yapılan Suriyeli Sığınmacıların durumları ile ilgili değerlendirme toplantısında alınan kararlar doğrultusunda Belediye zabıta ekiplerimiz bugün itibarıyla işyerlerini dolaşıp işyeri sahiplerine gereken açıklamaları yaparak görüntü kirliliği oluşturan tabelaları ve afişleri anında söktü. Büyük tabelaların sökülmesi için uyarılarda bulunuldu.
İlçemizde bizlerle birlikte yaşayan Suriyeli kardeşlerimize kendi örf, adet ve göreneklerimize daha hızlı adapte olmalarını sağlamak ve Türkçemizi kendi ülkemizde değerleriyle birlikte yaşatmak amacıyla ilçemizde yaşayan ve Kırıkhan’da işyeri açmak isteyenler bundan sonra tabelalarını Türkçe olarak yaptırıp asmaları gerekiyor.” Dedi.