KIRIKHAN TÜVTÜRK ARAÇ MUAYENE İSTASYONU HİZMETE AÇILDI

TÜVTÜRK’ten Kırıkhan’a yeni araç muayene istasyonu!

TÜVTÜRK, Hatay genelinde artan araç muayene talebini karşılamak amacıyla Kırıkhan’da yeni araç muayene istasyonunu hizmete açtı. Bu istasyonla, TÜVTÜRK’ün Hatay sınırları içindeki araç muayene istasyonu sayısı 5’e yükseldi.

TÜVTÜRK’ün yeni mimari konseptiyle inşa edilen Kırıkhan İstasyonu, Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu , Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Erdal Uzun, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, TÜVTÜRK Genel Müdür Yardımcısı Can Şiram ve TÜVTÜRK Adana İçel Hatay İş Ortağı Temsilcisi Naci Menteş ile Kırıkhan’lı esnafların katıldığı bir tören ile hizmete açıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı denetiminde Türkiye’de periyodik araç muayene hizmeti vermeye yetkili tek kuruluş olan TÜVTÜRK, Hatay’da artan muayene talebine cevap verebilmek için Kırıkhan’da yeni bir istasyonu hizmete açtı.

Temeli 12 Ocak2018 tarihinde atılan Kırıkhan İstasyonu, TÜVTÜRK’ün Hatay sınırları içindeki 5’inci, Türkiye genelinde de 208’inci sabit araç muayene istasyonu oldu. Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Erdal Uzun, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, TÜVTÜRK Genel Müdür Yardımcısı Can Şiram ve TÜVTÜRK Adana İçel Hatay İş Ortağı Temsilcisi Naci Menteş’in katıldığı bir tören ile hizmete açılan tek kanallı Kırıkhan İstasyonu, tüm araç cinslerine sadece randevulu olarak hizmet verecek.

İstasyonda periyodik araç muayene hizmetinin yanında, araç muayenesi için gerekli olan egzoz gazı emisyon ölçümü, tespit ve tadilat sonrası muayene hizmeti de verilecek.

Randevular ücretsiz

TÜVTÜRK’ün müşteri hizmetleri kalitesini yükseltmek için araç sahiplerinden gelen tüm talep ve önerileri değerlendirmesi kapsamında hizmete giren yeni istasyon, bölgedeki araçların da muayenesinin daha kolay ve hızlı biçimde yapılmasını sağlayacak.

Hataylı araç sahipleri, www.tuvturk.com.tr sitesinden veya TÜVTÜRK Çağrı Merkezi’nden ücretsiz randevu alarak, Hatay il sınırları içinde bulunan Dörtyol, Hatay Merkez, Hatay İskenderun ve Reyhanlı İstasyonları’ndan araç muayene hizmeti almaya devam edecek.

Belediye Başkanı Ayhan Yavuz açılışta yaptığı konuşmada; “Her esnaf ziyaretinde bana ilk sorulan soru, neden araç muayene istasyonumuz yok? İdi.

Elbette esnaflarımız haklıydı. Çünkü Kırıkhan ekonomik, coğrafi kısaca here yönden değişen, gelişen ve büyüyen bir ilçe olmuştu. Milletvekilimiz Sayın Mehmet Öntürk’le birlikte çalmadık kapı bırakmadık. Bu bağlamda Tüv Türk Genel müdürümüze ve diğer müdürlerime sonsuz şükranlarımı sunarım. Belediye olarak ilçemiz için 5 dönümlük arsa verdik. Bizleri kırmadılar. Olmaz denilen oldu. Bu eseri hep birlikte Kırıkhan’a kazandırdık. İnanıyorum ki, Kırıkhan’a 2. Kanalı da açacağız. Tünelle birlikte Kırıkhan 10 yılda İskenderun ve Antakya ile yarışabilecek duruma gelecek” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından TüvTürk Araç Muayene İstasyonunun açılış kurdelesi kesilerek ilçe halkının hizmetine sunuldu.