KIRIKHAN ŞEHİT HURŞİT UZEL İMAM HATİP ORTAOKULU HİZMETE AÇILDI

ŞEHİT HURŞİT UZEL İMAM HATİP ORTAOKULU HİZMETE AÇILDI
15 Temmuz şehitlerinden Hurşit Uzel’in isminin verildiği İmam Hatip Ortaokulu düzenlenen etkinlikle hizmete açıldı.
Şehit Hurşit Uzel İmam Hatip Ortaokulu salonunda düzenlenen açılış etkinliği, saygı Duruşu ile İstiklal Marşı’nın okunması ve Kuran’ı Kerim Tilavetinin yapılmasıyla başladı.
Ana sınıfı öğrencilerinin 15 Temmuz gösterisi büyük alkış alırken, okulun vizyon tanıtımı büyük bir beğeniyle izlendi. Okul Tiyatro Topluluğunun Şehitler Ölmez konulu gösterisinde şehitlerimiz Hurşit Uzel, Gülşah Güler ve direnişe ön ayak olarak tarihe ismini altın harflerle yazdıran Şehit Astsubay Ömer Halis Demir canlandırılırdı.

Okul müdürü Ömer Şen’in açılış konuşmasının ardından Şehit Hurşit Uzel’in kardeşi Hüseyin Uzel çıktığı kürsüde şehit abisine yazdığı mektubu okurken, salonda bulunanlar duygulu dolu anlar yaşadılar.
Okul Öğretmenleri ile okul öğrencilerinin hazırlamış olduğu muhteşem sinevizyon gösterilerinin ardından, Şehit ailelerine çeşitli hediyelerin verilmesine müteakip İlçe Müftüsü Mekki Solmaz’ın ettiği dualarla Okulun açılış kurdelesi kesilerek, Şehit Hurşit Uzel İmam Hatip Orta okulu hizmete açıldı.
Etkinliklerin ardından kürsüye çıkarak salondakilere hitaben bir konuşma yapan Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk;
“Hayırlı bir açılış için bugün burada toplanmış bulunuyoruz. Burada okuyan çocuklarımız sadece hafız olarak yetişmeyecek. Feni, Edebiyatı, Tarihi ve ilimi de öğrenerek gelecekte ülkemizi yönetecekler. Meclisteki bütçe görüşmelerinde en büyük payı eğitime ayırdık. Ayırdığımız 120 milyar bütçe ile eğitimde yapacağımız yatırımlarla, bu ülkeyi Muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracak gençler yetiştireceğiz.
Bakın Allah’ın adaleti nede güzel işliyor. Halktan toplanan paralarla yapılan bu okul 15 Temmuz darbe girişiminin ardından halkın eline geçip, halkın okulu oldu. Allah’ın ilahi adaleti budur işte.
15 Temmuz gecesinde şehit verdiğimiz iki değerli hemşerimiz Hurşit Uzel ile Gülşah Güler’in isimlerini iki okulumuzda yaşatacağız. Ben İlçe Milli Eğitim müdürümüzden ve iki okul idareci ve öğretmenlerimizden bu iki okulun çok başarılı öğrenciler yetiştirmesini istiyorum.” dedi.
Açılış törenine Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk, Kırıkhan Kaymakamı Hasan Gözen, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Garnizon Komutanı P. Yrb. Süleyman Erdemir, İlçe Jandarma Bölük Komutanı J.Yzb.Temel Aday, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Orçan, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, Ak Parti İlçe Başkanı Ömer Ayhan Şıhça, CHP İlçe Başkanı İsmail Karaoğlan, MHP İlçe Başkanı Erhan Yavuzyılmaz, daire müdürleri, davetliler ve öğrenci velileri katıldı.

_dsc2024

_dsc2035