Açık

KIRIKHAN BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİNE EĞİTİM ÖNCESİ SEMİNER VERİLDİ

Çukurova Belediyeler Birliğince Kırıkhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerine, yeni çıkan Belediye Zabıta kanunları ile ilgili eğitim semineri verildi.
Kırıkhan Belediyesi İnsan Kaynakları müdürlüğü tarafından düzenlenen Eğitim ve anket semineri, Belediye Meclis toplantı salonunda gerçekleşti.
Seminere Zabıta Müdürü Ahmet Mazlum başta olmak üzere Kırıkhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin tamamı katıldı.
Çukurova Belediyeler birliği Eğitimci personel Hüseyin Kömürcü tarafından verilen seminerde; “ Belediye zabıtasını ilgilendiren temel kanuni dayanaklar ve yönetmelikleri, zabıta çalışma usul ve esasları, belediyenin düzeni ve esenliği, zabıtanın sağlıkla ilgili, 5326 sayılı kabahatler kanununca belediye zabıtası tarafından uygulanacak Kabahatleri ve idari cezalar, 5326 S.K.K’ ca dilencilere uygulanacak kanunlar, UKOME kararlarının belediye zabıtaları tarafından denetlendiğinin bilinmesi, iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarına dair yönetmelik esasları ile ilgili kanunlar, belediyeye ait mallara trafik kazaları neticesinde zarar verenlerle ilgili yapılacak olan yasal işlemler, 657 Sayılı Devlet Memurları kanununca zabıta personellerine verilecek disiplin cezaları ile ilgili, zabıta yönetmeliği ile ilgili güncel bilgiler, zabıta personelinin savunma amaçlı teçhizatlarının bilinmesi ve kullanılması ile ilgili kanunlar ve zabıta ekiplerinin halkla ilişkileri konusunda eğitici bilgiler verildi.