Açık

KIRIKHAN BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNDEN KINAMA BÜLTENİ

Kırıkhan Belediyesi meclis üyeleri bugün yapılan 2016 Ağustos ayı olağan meclis toplantısında gündem dışı verdiği önergeyle, 15 Temmuz 2016 tarihinde Fetö terör örgütü mensuplarınca Milli İrade ve Demokrasiye yapılan hain darbe saldırısına kınama bülteni yayınladılar.

Belediye meclisinde de kabul gören kınama bültenidir.

“15 TEMMUZ MİLLİ İRADE VE DEMOKRASİYE YAPILAN HAİN SALDIRIYI KINIYOR VE LANETLİYORUZ”

Ülkemizde 15 Temmuz 2016 tarihinde Devletimize karşı darbe girişiminde 239 kişi (Polis, Asker, Sivil Vatandaş) hayatını kayıp ederek Şehit, 2160 kişi de yaralanarak Gazi olmuştur.
Ordumuz içerisine çöreklenmiş hain ve uşaklar tarafından ülkemizin birliği ve bütünlüğünü hedef alan bir darbe girişimi gerçekleşmiş ancak bu darbe girişimi bütün milletimizin birliği ve beraberliğiyle, 7’den 70’e tüm halkımız hep birlikte hareket edip, karşı durması ve direnmesiyle püskürtülmüştür. Darbe girişiminin karşısında aslında bir halk devrimi gerçekleşmiştir.
Darbeye karşı canını ortaya koyan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize ve yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Asla aramızdaki ayrıştırmalara müsaade etmeyelim. Aramızdaki fay hatlarını ve kılcal damarlarımızı harekete geçirmek isteyenlere karşı uyanık olalım. Birlik ve beraberliğimizden asla ödün vermeyelim.
Ülkemiz 15 Temmuz 2016 tarihinde, Aziz milletimizin kendi bağrından çıkarttığı ve ‘Mehmetçik’ adını verdiği Türk Silahlı Kuvvetleri’nin arasına sızan, vatana ihanet çetesi olan küçük bir azınlığın gerçekleştirmeye çalıştığı hain bir darbe girişimi ile karşı karşıya kalmıştır.
Türk milletinin kaynakları ile vatanımızı ve milletimizi korumak için her türlü imkân sağlanan ordumuzun içine gizlice sızabilen bu hain çete, ellerindeki silahlarla halkın üzerine ateş etmiş, Devletimizin Kurumlarını bombalamıştır. Kendilerine karşı çıkan vatansever askerlerimizi, polislerimizi ve sivil vatandaşlarımızı şehit etmiş, Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımızı öldürme girişiminde bulunmuş ve dahası tarihinde ilk kez Milletimizin Meclisini bombalamıştır. Tarihimizde eşi görülmemiş hain, ve alçakça saldırı kendilerinin de yetiştikleri ülkeye ve vatandaşlarına karşı yapılmıştır. Böyle bir kanlı terör eylemiyle, darbe girişiminde bulunanların ve onların bağlı bulunduğu okyanus ötesindekilerin bu zamana kadar ülkemize verdiği zararların bedellerini hem bu dünyada, hem de ebedi hayatta ödeyecekleri hepimiz tarafından bilinen bir gerçektir.
15 Temmuz 2016 tarihinde yurt dışından verilen talimatla yurt içindeki asker kıyafetlerini giymiş teröristlerce yapılan alçakça kalkışma, halkımız tarafından büyük bir tepkiyle karşılaşınca hainler, canlarını ortaya koyan güvenlik kuvvetlerimize ve ordumuzun asli unsurlarına teslim olmak zorunda kalmıştır. Ayrıca yaşanan darbe girişiminden sonra TBMM’de bulunan tüm siyasi parti gruplarının darbe girişimine ortak bir tavır ve dille karşı durmalarını, uçaklardan atılan bombaların altında dahi Millet Meclisinde toplanmalarını ortak tavır ve tepki koymalarını ülkemiz adına son derece önemli buluyoruz. Gazi Meclisimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Bunun yanında ülkemizin her yerinde ve İlçemiz Kırıkhan’ımızda da tüm siyasi partilerimizin darbeye karşı durması Demokrasimiz, Özgürlüğümüz, Cumhuriyetimiz için en büyük garantimizdir, bütün siyasi partilerimizle gurur duyuyoruz. Bu ortak tavır, ortak dil ve dik duruş milletimizi ve milli iradeyi daha da güçlendirecektir.”
Darbeye kalkışanları lanetliyoruz ve kınıyoruz. Bu hainliği yapanların mahkeme karşısında hesap verip, en ağır cezayla cezalandırılacaklarına inanıyoruz. Bunlar asker değil, aslında vatan hainidir.
Darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diler, tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi saygıyla sunarız.

04.08.2016
TÜM BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ