Açık

Kırıkhan ‘a Hizmette İki Başkan El Ele

10.01.2015

Bugün Kırıkhan Belediyesine Hatay Milletvekili Hasan AKGÖL ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfi SAVAŞ ve ekibi Büyükşehir Genel Sekreteri Remzi OĞUZYILMAZ, Genel Sekreter Yardımcısı Fevzi KİLİSLİ, Hatay Büyükşehir Belediye İç Denetçisi Ulaş ALTUN, Chp Kırıkhan İlçe Başkanı İsmet BUĞDAYCI ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ziyaret gerçekleştirdi.
Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, misafirlerini meclis üyeleri ile birlikte karşılayarak en içten duygular ile hoş geldiniz diyerek ağırladı.
Başkanlık makamında gerçekleşen bu ziyarete belediye hizmetleri öncelik alarak konuşmalar yapıldı. Daha sonra Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfi SAVAŞ ‘a günün anısına Kuran-ı Kerim armağan etti. Daha sonra Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ ile ekibi, meclis üyeleri ve misafirleri ile birlikte, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfi SAVAŞ belediyeden yürüyerek, Kırıkhan Öğretmen Evinde Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim CESUR ve yönetim kurulunun hazırlamış olduğu yatırım ve izleme toplantısına katıldılar.
Buradaki toplantıya mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, oda başkanları, kanaat önderleri, vatandaşlar ve yerel basın bulunmaktaydı. Bu toplantının amacı Büyükşehir Belediyesi ile Yerel Dinamikleri birleştiren Kırıkhan Belediyesi, Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası ve Hatay Büyükşehir Belediyesinin yaptıkları ve yapacakları konuları kapsar.
Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim CESUR, katılımcılara hoş geldiniz diyerek teşekkürlerini belirtti. Konuşmasına “Kırıkhan ‘ın alacağı hizmetler için bir araya geldik. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfi SAVAŞ ‘dan Kırıkhanımıza daha çok hizmetler bekliyoruz. İlçemiz Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ ile birlikte, Bölge Milletvekilimiz Mehmet ÖNTÜRK ‘ün büyük özverisi sayesinde ilçemize organize sanayi bölgesini Kırıkhan ‘a kazandırma gayreti içerisindeyiz. Büyük aşamalar kat ettik. Büyükşehir belediyesinden ilçemize hizmet konusunda öncelik vermesini bekliyoruz. Yapılacak hizmetler için büyükşehir belediyesine şimdiden başarılar diliyorum, teşekkürlerimi sunarım.”
Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ katılımcılara, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfi SAVAŞ ve ekibine “ilçem ve şahsım adına hoş geldiniz” diyerek toplantıdan dolayı memnuniyetini en içten duygularla belirtti. “Memleketimize, güzel insanlarla birlikte neler yapabiliriz, amacımız siyaset değil hizmet için bir araya geldik. Hizmette kader birliği yapacağız. İlçemizi çağdaş gelişime hazır, değişimi yaşayarak insanlarımızın refah düzeyini yükselteceğiz. Büyükşehir Belediyesi ile elbirliği içinde desteklerini bekliyoruz. Bundan sonra birlik ve beraberlik içinde hizmetlere devam edeceğiz. Projeleri birlikte beraber hayata geçireceğiz. Problemleri birlikte çözeceğiz. İlçemizin güzel insanlarına kültür merkezi, sosyal tesis ve sinema salonu gibi yatırımlar Kırıkhan ‘a hizmet olacaktır. Onurlandırdınız, şeref verdiniz” diyerek konuşmasına son verdi.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfi SAVAŞ, “Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odasının düzenlediği istişare toplantısına katılmaktan ve sizlerle birlikte olmaktan mutlu oldum” diyerek toplantıyı hazırlayanlara, kanaat önderlerine, sivil toplum kuruluşlarına, katılımcılara ve basına teşekkürlerini belirtti. “Seçim bitmiştir hizmet için buradayız, Kırıkhan Belediyesi ile el ele Kırıkhan odaklı hizmet yarışı başladı. Büyükşehir yasası ile yapılması gerekenleri istişare ile yapacağız. İlçenin alt yapı, üst yapı ve gençleri geleceğe hazırlama refah düzeyini yükseltecek çalışmalara karar verip gerçekleştireceğiz. Biz Kırıkhan ‘a elimizi uzatmak için değil gövdemiz ile sarmaya ve kucaklamaya geldik. Ayrılıkta azap, birlikte rahmet vardır. Kültür Merkezi, Sinema Salonu, Otopark, Büyükşehir Hizmet Binasını birlikte yapalım. Bu ilçemiz Kırıkhan için milat olsun.” diyerek katılımcılara teşekkürlerini sundu.
Büyükşehir Genel Sekteri Remzi Oğuz YILMAZ ise Hatay Büyükşehir Belediyesi, Mali-Hukuk ve İdari Yapısını içeren istatistik bilgilerle birlikte açıklamalarda bulundu. Hatay Büyükşehir kurumsal yapısını 6360 sayılı büyükşehir yasasından bölümleri slayt ile sundu. Mezarlık, yol, ulaşım, itfaiye, mezbahana, Hatsu, Sebze Hali, Kanalizasyon, mahalle yoları (Mahalle Olan Köyler), merkeze yol yapılması ve onarılması, 20 bin metrekare olan parklar büyükşehirin sorumluluk alanında olup büyükşehir yönlendirici durumundadır. Konuşmalar bittikten sonra ise Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfi SAVAŞ ve Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ birlikte katılımcıların sorularını cevapladı.
Programın bitiminden sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfi SAVAŞ ve ekibi, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ ve ekibi ile birlikte Kırıkhan Belediye Binasına geçerek durum değerlendirmesi yaptılar. Daha sonra Kırıkhan Hatsu ‘ ya geçerek incelemelerde bulundular.Ardından Kırıkhan da yapılacak olan Sosyal Tesis için arazi yerinin incelemesinde bulundular.

DSC_0018

DSC_0023 DSC_0029 DSC_0030 DSC_0035 DSC_0038 DSC_0039 DSC_0044 DSC_0047 DSC_0048 DSC_0050 DSC_0053 DSC_0059 DSC_0062 DSC_0064 DSC_0065 DSC_0072 DSC_0075 DSC_0077 DSC_0079 DSC_0087 DSC_0088