Açık

KAYMAKAM ERKAYIRAN VE BAŞKAN YAVUZ 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜNDE MAHALLE MUHTARLARIYLA BİR ARAYA GELDİLER

Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran ve Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, 19 Ekim Muhtarlar günü vesilesiyle Şehit Gülşah Güler Sosyal Tesislerinde İstişare toplantısında bir araya geldiler.

19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Kırıkhan Şehit Gülşah Güler Sosyal Tesislerinde Kırıkhan Belediyesi tarafından organize edilen Mahalle Muhtarlarlarıyla İstişare Topantısına, Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Garnizon Komutanı Süleyman Erdemir, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz , Emniyet Müdürü Mustafa Özkan Belediye Meclis Üyeleri Siyasi Parti İlçe Başkanları, Ticaret Odası Başkanı İbrahim Cesur , Kurum Müdürleri, Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mahmut Gülcü, Kırıkhan Muhtarlar Dernek Başkanı Süleyman Durgun ve Belediye Birim Müdürleri katıldılar.

Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mahmut Gülcü ve Kırıkhan Muhtarlar Dernek Başkanı Süleyman Durgun Muhtarlar günü münasebetiyle günün anlamına belirten birer konuşma yaptılar.
Seçildiği günden bugüne kadar Kırıkhan Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Belediye hizmetlerini tek tek anlatan Başkan Yavuz, hizmet süresinin sonuna kadar halkımıza söz verdikleri bütün hizmet ve vaatlerin yerine getirileceğini ifade etti.

Muhtarlarımızın devletimiz ile halkımız arasında bir köprü vazifesi gördüğünü dile getiren Başkan Yavuz, mahallelerimizdeki sorunları yerinde teşhisini koyarak gece gündüz demeden hizmet ettiklerini halkımızın sorunlarını dinleyerek çözüm noktasında bizlere ve devlete ileten muhtarlarımızın bu kutsal vazifelerinde her daim yanlarında olduğunu belirtti.

“Muhtarlarımız Vatandaşlarımızın devlete açılan ilk kapısıdır” diyen Başkan Yavuz; “Mahalle Muhtarlarımız; Vatandaşlar ile yerel yönetimler arasında bir köprü vazifesi gören, mülki amirleri ve yerel yönetimleri ile mahallelerin gelişimi ve değişimi hususunda sorunlarını çözüme kavuşturmada bir çözüm ortağı olduğu gibi çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından birisi olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirerek yerel ve mahalli hizmetlerin sağlanmasında büyük bir köprü görevi görmektedirler.

Bu duygu ve düşüncelerle Halkımıza hizmet yolunda her zaman muhtarlarımızla birlikte yürüyeceğimizi bir kez daha tekrarlarken, demokrasimizin çekirdeği olan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü yürekten kutluyor, tüm muhtarlarımıza sağlık ve mutluluklar dilerken, çalışmalarında kolaylık ve başarılar diliyorum. İstişare toplantımıza iştirak eden tüm katılımcılarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum.” Dedi.

Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran ise yaptığı konuşmada Yerel hizmetlerin yürütülmesinde muhtarlarımıza çok iş düştüğünü ve halkımızla devletimiz arasında en önemli bağlantıyı sağladığını ifade ederek tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar gününü en içten duygularla kutladığını ifade etti.

İstişare toplantısı sohbet, istek ve temennilerin sunulması sonrası tüm katılımcılara plaket verilmesiyle sona erdi.
İstişare toplantısı sonrası Şehit Gülşah Güler Tesislerindeki Sinema Salonunda Kaymakam Erkayıran, Başkan Yavuz, Muhtarlar ve meclis üyeleri ile katılımcıların yeni vizyona giren Babam filminin topluca izlenmesiyle program son buldu.