İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI

09.12.2014 Salı Günü
Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ bilindiği gibi insanlar arasında ırk, renk, din, yaş, cinsiyet ayrımı yapmadan sevgi, saygı ve dostluk duygularını geliştirmek insanın insan olma haysiyeti ile sahip olması gereken hakların hepsine İnsan Hakları diyoruz.
10 Aralık 1948 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 30 maddelik İnsan Hakları Evrensel bildirisini kabul ederek, her yıl 10 Aralıkta başlayan hafta Birleşmiş Milletlere üye ülkelerde İnsan Hakları Haftası olarak kutlanmaktadır.
İnsan Hakları kişiyi özü olarak yaşatan kurallardır. Bu kurallara, insanı insan yapan kurallarda deriz.
“İnsan sevgisi kadar büyük sevgi olmaz.”
“Özgürlüğünden vazgeçen kimse, insanlık hak ve görevlerinden vazgeçmiş demektir.”
Birleşmiş Milletler genel kurulunda 30 maddelik kabul edilen Evrensel İnsan Haklarını, insanın kendisi değil, yasalar eşit olarak hiç ayrım yapmadan koruyacaktır. Bu yasalar çerçevesinde insanlar daha bağımsız yaşamaları öngörülmüş olup, ülkeler yasal düzenlemeler yapmıştır.
Bu insan hakları yasası ile en iyi yönetim şekli olan demokrasi şekillenmektedir. Tüm üye ve vatandaşların, organizasyon veya devlet politikasını şekillendirmede eşit haklara sahip bir yönetim biçimi oluşmaktadır.
Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ “İnsan haklarına saygı gösterelim, bunu daha üst düzeylere taşıyalım ki, demokratik hayatımız güvenli bir şekilde gelişsin. İnsanlarımız, yöneticilerin nasıl yöneteceğine karar verirken de denetçiler olsun, böylece değişimi, gelişimi birlikte yaşarız. Milletçe ayrım olmadan kenetlenerek bütün sorunların üstesinden geliriz.” dedi.

Not: Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.