İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU HATAY ‘DA İNCELEMELERDE BULUNDU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir takım incelemelerde bulunmak üzere Hatay’a geldi.
Bakan Soylu’yu havaalanında Ak Parti Hatay Milletvekilleri Mehmet Öntürk, Adem Yeşildal ve Orhan Karasayar, Ak Partili Belediye Başkanları, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Atıç ve İlçe Başkanları karşıladılar.
Bakan Soylu, ilk ziyaretini Hatay İl Jandarma Komutanlığına yaptı. Albay Turgay Aras tarafından karşılanmasından sonra askerlerle sabah kahvaltısında bir araya gelen Bakan Soylu, Komutan yardımcıları ve askerleri selamlayarak askerlerle kahvaltı yaptı. Kahvaltı basına kapalı olarak gerçekleşti.
Hatay Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve İlçe başkanlarıyla birlikte günün ikinci ziyaretini Hatay Valiliğine yapan Bakan Soylu, Hatay Valisi Erdal Ata’dan Hatay hakkında bilgiler aldı.
Daha sonra Hatay Valiliği Göç İdaresi Müdürlüğünü ziyaret eden Bakan Soylu, Suriyeli göçmenler ve yetim çocuklarla bir araya geldi. Yetim çocuklara hediyeler veren Bakan Soylu daha sonra Hatay İl Kültür Müdürlüğünde yapılan Ak Parti Hatay İl Danışma Meclis Toplantısına katıldı.
Divan Başkanlığını Ayhan Yavuz’un yaptığı toplantıda açılış konuşmasını İl Başkanı Ahmet Atıç yaptı. Bugüne kadar yapılan çalışmalar ve Türkiye gündemine dair değerlendirmelerde bulunan Başkan Atıç Ak Parti çalışmalarına emek veren bütün partililere teşekkür etti.
Daha sonra Başkan Yavuz tarafından konuşma kürsüsüne davet edilen Bakan Soylu, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.
Türkiye’nin son 300 yılın en güçlü dönemini yaşadığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını getirdiğini belirten Bakan Soylu, Türkiye’nin gelişmesini istemeyenlerin ülkenin birliğini, bütünlüğünü, huzurunu bozmaya çalıştığını söyledi.
“Türkiye hedefleri olan bir ülke olduğunu belirten Bakan Soylu, şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye bir taraftan hedefleri olan bir ülkedir. Bir taraftan da birilerinin çok meşgul olduğu bir ülkedir. Yani bu birilerinden bahsederken bizim birliğimizi istemeyen, huzurumuzu bozmak isteyen, büyüklüğümüzü çekemeyen ve etrafımızdaki coğrafyaya sağlayacağımız o huzuru etkisizleştirmeye çalışan birilerinden bahsediyorum. Bu birilerine bazen üst akıl deniyor, bu birilerini biz bazen sıfatlandırıyoruz ama bilmenizi istiyorum, biz birçok kez söyledim son 300 yılın en güçlü dönemindeyiz. Allahımıza şükürler olsun. Uydu diyoruz uydumuz var, malzeme diyoruz malzeme var, insan kabiliyeti diyoruz insan kabiliyetimiz var. Öbür taraftan yatırım diyoruz yatırım yapabilme kabiliyetimiz var. İşte en yakın sizler şahitsiniz 3 milyona yakın Suriyeli yani bir ülke ölçeğindeki, bazen bir büyükşehir ölçeğindeki bir insan topluluğunu hiç kem küm etmeden, insanlığın ve medeniyetin gereği kucaklama diyoruz. Kimseden beş kuruş almamız yok, biz bunu yapabilme kabiliyeti var diyoruz. Biz bunu yapabiliyoruz” dedi.

“Türkiye’yi kendi hedeflerinden uzaklaştırmaya çalışıyorlar”
“Ekonomik olarak Türkiye’ye sıkıntı veremedikleri için Türkiye’yi kendi zenginlikleri üzerinden kendi farklılıkları üzerinden fitne ile ve araya koyacakları nifak ile etkisizleştirmeyi, Türkiye’yi kendi hedeflerinden uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Biz bu ülkeyi yönetenler olarak bu konuda gece gündüz acaba yarın ne yapabiliriz onun gayreti içerisindeyiz. Eğer Türkiye’de bizden daha az uyuyan insan varsa bizim eksikliğimizdir. Biz az uyuyacağız, çok gayret göstereceğiz ve çok mücadele edeceğiz” dedi.

_dsc6407

_dsc6434