Açık

GIZ ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ KURUMU BAŞKAN AYHAN YAVUZ’ LA RÖPORTAJ YAPTI

Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un spora ve özellikle Suriye’li muhacir kardeşlerimize vermiş olduğu maddi, manevi ve spor alanında ki desteklerin Türkiye ve Yurt dışında ses getirmesi dolayısıyla GIZ Uluslararası işbirliği kurumu heyeti Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’u ziyaret ederek özel röportaj yaptı.

Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kurter’in de bulunduğu röportajda Başkan Yavuz; “ GIZ Uluslararası işbirliği kurumu ile birlikte 1 yıldır Sosyal uyum İçin beraber çalışıyoruz. Basketbol, Futbol, Masa Tenisi, Karate gibi spor dallarında atölye çalışmaları düzenledik. Bu faaliyetlerle Suriye’li ve Türk kardeşlerimizle iyi ilişkiler geliştiriyoruz. Karate alında bir Suriye’li kardeşimiz Türkiye şampiyonasında 1.’lik madalyası aldı. Bu bağlamda sporun birleştirici gücünü kullanarak kardeşlik ve beraberlik duygusunu geliştiriyoruz” dedi.

Başkan Yavuz ise yaptığı açıklamada nazikâne ziyaretlerinden dolayı GIZ Alman Derneği heyetine teşekkür ederek, GIZ Uluslararası Alman Derneğinin Kırıkhan’daki sportif faaliyetlere ve iki ülke vatandaşları arasındaki kardeşliğe yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti.