Açık

EBEDİYETE İNTİKALİNİN 79.YILINDA GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARI KIRIKHAN’DA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE ANILDI

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79. Yılı münasebetiyle Kırıkhan Cumhuriyet alanında anma töreni düzenlendi.

Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenginin konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden programda saat 09.05’de Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırıkhan genelinde sirenlerin çalınmasıyla Atatürk’e sevgi ve saygı duruşunda bulunuldu.

Cumhuriyet Alanında gerçekleşen törenin ardından Kırıkhan Şehit Aileleri Dayanışma Merkezine geçen protokol üyeleri burada Şehit ailelerimize ziyarette bulunarak şehitlerimiz için dualar okudular.

Günün üçüncü programında ise Anma etkinlikleri saat 09:45’de Şehit Hurşit Uzel İmam Hatip Ortaokulunda gerçekleştirildi. Burada yapılan programda ise etkinlik saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasıyla başladı. Naim Atakaş Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Leyla Yakar’ın Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapması sonrasında “Kocatepe Rüzgarı” adlı şiir okundu. Naim Atakaş Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Ebru Gövler “Atatürk’ü Anlamak” adlı bir konuşma gerçekleştirdi. Nöbetçi Millet isimli şiirin okunması sonrasında “İzindeyiz Atam” adlı Oratoryonun sergilenmesiyle Anma etkinliği son buldu.