Dünya Kadın Hakları Gününüz Kutlu Olsun

04.12.2014 Perşembe Günü
Günümüz dünyasında bir toplumun medeniyet düzeyi, o toplumun insanlara, özelliklere kadınlara verdiği önemle, verdiği hakla sorumluluklarla değerlendirilmektedir.
5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü, içinde bulunduğumuz yüzyılın başlarından bu yana tüm dünyada kadınların daha insanca yaşama isteğini dile getirdikleri bir mücadele ve dayanışma günü olarak kutlanmaktadır.
5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü, kadın sorunlarının gündeme getirilmesi, bu konuda bir farklılık oluşması ve çözümler bulunması yolunda önemli bir gündür. Demokratik bir toplum için kadınların güçlendirilmesi, çalışma alanlarının genişletilmesi, eğitim, sağlık, istihdam, hukuk, siyaset vb. alanlarda eşit fırsat imkânlarından yararlanmalarının sağlanması önem taşımaktadır.
Peygamber efendimiz “Cennet anaların ayağı altındadır” diyerek kadınlarımızın değerini belirtmiştir.
Türk tarihi boyunca kadın geçmişten günümüze hak ettiği değeri görmüştür. Kadınlar hayatın her alanında aktif rol almışlardır.
Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK “Dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir.” Bakış açısıyla yürütülen çalışmalar sonucu kadınlarımız diğer ülkelerdeki kadınlara göre ileri bir konumdadır. 5 Aralık 1934 tarihinde Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkı tanıdı.
“Kadın tamam olmadıkça hayat eksik kalır, yaşam biçimimizi şekillendirilmelidir” diyen başkan Ayhan YAVUZ kadınların iyi yetişmesi, kızlarımızın iyi eğitim alması, milletimizi güçlendirir. İyi eğitilmiş kadın iyi aileyi oluşturur. Kadınlarımızın mevcut haklarının korunması ve geliştirilmesi, yeni kazanımlar sağlanması dileğimle bütün kadınların 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü kutlar, saygılar sunarım.
Ayhan YAVUZ
Kırıkhan Belediye Başkanı