DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ ETKİNLİĞİ KIRIKHAN ÖĞRETMENEVİNDE KUTLANDI

5 Haziran Dünya Çevre günü dolayısıyla 03 Haziran Cuma günü saat 10:00’da Kırıkhan Belediyesinin sponsorluğunda, Fatih Sultan Mehmet İlk ve Orta Okulu Müdürlüğünce Çevremizin korunması ve çevresel sorunların çözülmesine dikkat çekmek amacıyla Kırıkhan Öğretmenevinde “Dünya Çevre Günü” etkinliği düzenlendi.
Etkinliğe; Kırıkhan Kaymakamı Hasan Gözen, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, İlçe Emniyet Müdürü Osman Kepez, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Cahit Ayazhan, Ak Parti Kırıkhan İlçe Başkanı Ömer Ayhan Şıhça, Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu Müdürü Mahmut Gücük, Fatih Sultan Mehmet Orta Okulu Müdürü Gökhan Yılmaz, daire amirleri, çok sayıda davetli ve öğrenciler katıldı.
Kırıkhan Öğretmenevinde düzenlenen etkinlik; saat 10:00’da programın akışının sunulması, şehitlerimizin anısına saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemine dair Fatih Sultan Mehmet Orta Okulu Müdürü Gökhan Yılmaz, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ve Kırıkhan Kaymakamı Hasan Gözen birer konuşma yaptılar.
Başkan Yavuz yaptığı konuşmada; ” Tabiatı korumak ve küresel boyutta yaşanan çevre sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Dünya bırakmak, hepimizin ahlaki ve insani görevidir. Kırıkhan’daki çevre kirliliği ile ilgili Kırıkhan Belediyesi olarak elimizden gelen her şeyi yapmaktayız. İlçemizdeki hava kirliliğinin önüne geçmek için ise kış aylarında yakacak olarak kömür ve odun yerine Doğalgazlı bir yaşama geçmek için Doğalgaz ile ilgili çalışmalarımıza 2016 yılı içinde başlıyoruz. Şunu her zaman hatırlamalıyız. Dünya bize emanet, bizden de gelecek nesillere emanet olacaktır. Daha temiz bir dünya için çevreye olan sorumluluklarımızı toplum ve bireysel olarak yerine getirelim. Tüm insanlığı daha temiz yaşanabilir dünyaya davet edelim. Gelin hep birlikte her bir kişi için çevremize birer ağaç dikelim. Bu konuda Kaymakamlığımızı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzü ve diğer Sivil Toplum Kuruluşlarımızı birlikte hareket etmeye davet ediyorum. Böyle önemli bir günde bu etkinliği düzenleyen başta Fatih Sultan Mehmet İlköğretim ve Ortaokulu İdarecilerine, öğretmen ve öğrencileriyle birlikte, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmalardan sonra okul öğrencilerinin hazırlamış olduğu çevreyle ilgili oyunlar, şiirler, türküler ve slayt gösterileri sonrası Dünya Çevre Gününde çevre bilincini insanlarımıza bir kez daha hatırlatmak amacıyla Fatih Sultan Mehmet İlk ve Orta Okulu öğrencilerinin Kırıkhan esnafına çöp poşeti ve bilgilendirici el broşürü dağıtmasıyla etkinlik son buldu.