DOĞAKA’DAN SARI OKULA TEKNİK DESTEK PROJE DESTEĞİ

Kırıkhan Belediyesi tarafından Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 2017 yılı Teknik Destek Programı kapsamında hazırlanan “Sarı Okulun Kültür-Sanat Merkezine Dönüştürülmesine Yönelik Danışmanlık” adlı proje çalışmaları gerçekleştiriliyor.
Proje çalışmaları kapsamında Fransız işgal yıllarında ruhban okulu olarak inşa edilen, daha sonra uzun yıllar ilkokul olarak kullanılan Sarı Okula dair çalışmalar yapılıyor. Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ yaptığı açıklamada Kültür ve Turizm Bakanlığının da gündeminde olan ve Kırıkhan’ın önemli tarihi kültür miraslarından olan Sarı Okulun sosyal ve kültürel hayata kazandırılması amacıyla bir çalışma yaptıklarını, çalışma ile tescilli binanın mevcut durumuna dair konusunda uzman mimarlardan faydalandıklarını söyledi. Başkan YAVUZ; “Projenin hazırlanmasında emek harcayan hemşerimiz Gökhan TACİR’e ve değerli vakitlerini bu çalışmaya ayıran Yüksek Mimarlar Serdar AYAN, Nergiz BAŞKAYA ve Gülten BAYRAKTAR’a teşekkür ediyoruz” dedi.