Açık

DİSLEKSİ VE HİPERAKTİVİTE DERNEĞİ HATAY TEMSİLCİSİ ERSEN KÖG, AYHAN YAVUZ’U ZİYARET ETTİ.

Hatay ve Kırıkhan’da ilk olarak faaliyet göstermeye başlayan Disleksi ve Hiperaktivite Derneği Hatay Temsilcisi Ersen Kög, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’u makamında ziyaret etti.

Ziyaret esnasında açıklama yapan Disleksi ve Hiperaktivite Derneği Hatay Temsilcisi Ersen Kög; “ Öncelikle Belediye Başkanımız Sayın Ayhan Yavuz’a derneğimize göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederim.

Hatay ve Kırıkhan’da ilk kez hayata geçireceğimiz derneğimizle ilgili kısaca şunları söylemek isterim; Disleksi öncelikle bir hastalık değildir. Bunun bir ilacı yoktur. Sadece özel eğitimle bu çocuklara faydalı olunabilir. Bu çocukların zekâ düzeyleri sanıldığının aksine normal veya normalin üstünde çıkmaktadır. Aileler ve öğretmenler disleksi konusunda pek fazla bilgiye sahip değildir. Bunun için “HEPİMİZ BİRER MUCİZEYİZ” projesiyle okullarımızda ücretsiz seminer verilecektir.

Dernek temsilcilik binamızın yaklaşık 20 gün içerisinde açılışını yapmayı hedeflemekteyiz. Şimdiden Hatay ve Kırıkhan’a hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Ziyaret ve Dernekle ilgili açıklama yapan Başkan Yavuz; “ Değerli dernek başkanımız nezdinde Türkiye’nin her köşesinde faaliyet gösteren bütün temsilcilerimize duyarlılıkları ve verdikleri emekler için teşekkür ederim.

Disleksi, Çocuklarımız için çok önem arz eden ve ihmale yeri olmayan, hastalık olmasa dahi evlatlarımızın gelişmesi, eğitim ve öğretimleri açısından çok önemlidir. Ülkemizde eğitim kalitesinin yükselmesi de eğitimcilerimizin kaliteli ve dikkatli eğitimlerinden geçer.

Hal böyle iken ve bir ülkenin geleceği de evlatlarımızın elinde olduğu için, şahsımız ve belediyemiz olarak dernek Hatay temsilcimiz Ersen Kög’e ve emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunarım. Yine şahsım ve belediyemiz olarak bu çalışmalarda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Ayrıca, böyle önemli derneğin Hatay temsilcilik binasının Kırıkhan’da olması da şahsımı oldukça mutlu etmiştir” dedi.