CEYLANLI MAHALLESİNDE GELİR GETİRİCİ HAK SAHİPLİĞİ SERTİFİKA DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

19.04.2017
Kırıkhan’a bağlı Ceylanlı mahallesinde Orman Köylüsünün kalkındırılması ve desteklenmesi amacıyla 214 kişiye Gelir Getirici Tür Hak Sahipliği Sertifika dağıtımı gerçekleştirildi.
Ceylanlı mahallesinde gerçekleştirilen Hak Sahipliği Sertifika Dağıtım törenine Kırıkhan Kaymakamı Mustafa ERKAYIRAN, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, İlçe Jandarma Komutanı Temel ADAY, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan ALTINDAŞ, Orman İşletme Müdürü Ömer GÖK, Orman İşletme Şefi Mehmet KARAKAYA, Ceylanlı Mahalle Muhtarı İsa Mandal ve vatandaşlarımız katıldılar.
Sertifika dağıtımı öncesi Başkan Yavuz, Kaymakam Erkayıran ve Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan ALTINDAŞ kısa birer konuşma yaptılar.
Başkan Yavuz yaptığı konuşmada ; “Ağaç olmayan ormanlık araziler üzerinde milletimizin efendileri olan köylülerimiz ağaç dikerek hem çevrenin yeşil kalmasına hem de ülke ekonomisi ve kendi ekonomilerine katkıda bulunuyorlar.
Orman Bakanlığımız, Orman arazilerinin bulunduğu mahallelerimizde vatandaşlarımızın zeytin, badem, ceviz, incir gibi gelir getirecek ağaçlar dikerek gelir elde etmesi için çalışmalar yaptılar. Orman Köylüsünün kalkındırılması ve desteklenmesi amacıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı himayesinde Gelir Getirici Türler proje kapsamında Ceylanlı mahallesi hudutları içerisinde daha önce 108 vatandaşımıza sertifika dağıtımı yapılmıştı. Bugün ise 214 Kişi 3 dönümlük arazi üzerinde 150 tane zeytin ağacı bulunan parseller, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından çekilen kura sonucu hak sahiplerine dağıtılıyor.
Toplamda 322 ailenin faydalanacağı Orman İşletme Müdürlüğümüzün başlattığı bu güzel projeyle sizler hem doğaya sahip çıkacaksınız, hem de toprağı işleyerek dikilen ağaçlardan aldığınız ürünlerle cebiniz bereketlenecek ve 49 yıllığına gelir elde edeceksiniz. Sizler bu alanları iyi kullanın ki hainler yuvalanacak yerler bulamasınlar. Allah yapandan da düşünen de razı olsun, bu alanları kullananlara da bereketli kazançlar nasip etsin. Hak Sahipliği sertifikalarınız 322 ailemize hayırlı olsun“ dedi.