Açık

Beyazıd-ı Bistami H.z.türbesine ziyaret

03.11.2015
Güzel Ahlakın unutulduğu yaşayanların azaldığı bir zirvesinde bulunan Allah Dostlarının büyüklerinde ilçemiz Kırıkhan’da makamı bulunan ve birçok Allah Dostunun ziyaret ettiği evliyanın büyüklerinden olan Beyazıd-ı Bistami Hazretlerinin türbesini bu gün Hatay Vali Yardımcısı Mahmut HERSANLIOĞLU, Hatay Vakıflar Müdürü Ali KAYA ile Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ birlikte ziyaret edip dua ettiler. Arifler Sultanı, gönüllerin sultanı, anadolu mayasını oluşturanlardan yolumuzu aydınlatan, görmeden gören, işitmeden işiten, üveysilik makamını İslam Tasavvufuna kazandıran Beyazid-i Bestami Hazretlerinin manevi havasını birlikte teneffüs ettiler. Daha sonra türbeyi ve çevresini birlikte gezerek çevre düzenlemesi hakkında bilgi alışverişinde bulundular.