Hafif Yağmurlu

Belediyemizin Çanakkale Zaferinin 100. Yıl Etkinlikleri

02.03.2015
Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, İlçemizde bir ilki başlatarak, Çanakkale Zaferinin 100.yıl münasebeti ile çeşitli etkinlikler düzenledi.
Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, Türk tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferinin 100.yıl münasebeti ile Kırıkhan Belediyesi olarak bu eşsiz zaferin ruhuna uygun milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirici etkinlikler hazırlamış bulunmaktayız.
Dünyada eşi ve benzeri olmayan bir zaferin soluksuz serüvenini Çanakkale Savaşları itilaf güçleri özellikler İngiltere için bir gurur meselesi haline gelmiştir. Bütün Dünyaya nam salmış donanması ağır bir mağlubiyet almış, kendi halkı ve düşmanları göz önünde zor duruma düşmüştür. Türk Mehmetçiği dünyaya bağımsızlığın, vatan savunmasının önemini ve değerini kanlarıyla yazarak, yaşayarak göstermiştir. Savaş öncesi, savaş sırası ve sonrası Türk Milleti tek bilek, tek yumruk, tek yürek olarak, söz vatansa gerisi teferruat demiştir. Bu birliktelik dünya devletlerine örnek olmuştur.
Çanakkale Şehitliğinde yatan şehitlerimizin dini, milli kimlikleri, memleketleri bizlere her şeyi ile göstermiştir. Kurtuluş savaşımız Çanakkale zaferimizin devamıdır. Birbirinden ayırt edilemez özelliklerdir.
1- Belediyemiz Organizasyonunda ve Hasım AKTEN tarafından sahnelenen GÖZYAŞI GECELERİ programı;
İlçemiz Endüstri Meslek Lisesi salonunda 18 Mart 2015 Çarşamba günü saat: 13.30 ‘da bayanlara, 18.30 ‘da tüm halkımıza açık olarak sahnelenecektir.
2- Cennet vatanımızın bizlere ebedi yurt kalması için hayatlarını feda eden canları ile aziz vatanımıza siper olan kanları ile vatanımızın tapusunu yazan şehitlerimizin ruhlarını şad etmek için 19 Mart Perşembe günü Merkez Ulu Camiinde yatsı namazına müteakip Mevlid-i Şerif okunacaktır.
3- İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak 7-8 Mart 2015 tarihlerinde YİBO salonunda Masa Tenisi turnuvası yapılacaktır.
4- İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak 13-14-15 Mart tarihleri arasında Satranç turnuvası yapılacaktır.
5- İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak 17 Mart 2015 tarihinde Atletizm turnuvası yapılacaktır.
6- İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak, öğrencilerimize Çanakkale ruhunu yaşatmak, Çanakkale Zaferini yerinde görmek, kınalı kuzuların vatan toprağı ile bağımsızlık için nasıl canlarını karşılıksız olarak feda ettiğini anlayabilmek için 22 Nisan 2015 tarihinde 50 öğrencinin Çanakkale ‘ye belediyemiz tarafından gönderilmesi planlanmıştır.

Ayhan Yavuz