BAŞKAN YAVUZ’UN SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANMA MESAJI

08.01.2017
Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, 90 bin askerin şehit olduğu Sarıkamış Harekatı’nın 102 yıldönümü dolayısıyla anma mesajı yayınladı:
Sarıkamış’ın Türk toplumunun her kesimini derinden etkileyen destansı acı bir hatıra olduğunu belirten Başkan Yavuz mesajında;
“Sarıkamış harekâtı Türk Milletinin vatan aşkının simgesi, Ülkü uğruna azmin, inancın, adanmışlığın eşsiz timsali, yokluğa kafa tutan, ölümün üzerine koşan Mehmetçiğin Allahu Ekber Dağlarında kar üzerine son nefesi ile yazdığı unutulmayan büyük bir destandır.
Bu destan, “Birinci Dünya Savaşında Kafkas Cephesinde yaşanan ilk ve en büyük kara harekâtı olarak tarihe geçen Sarıkamış Harekâtı, zor hava şartlarına aldırmadan vatanları için donarak can veren 90 bin askerimizin şahadete erdikleri bir hadise olarak hafızalarımıza kazınmıştır.
22 Aralık 1914 ila 15 Ocak 1915 tarihleri arasındaki Osmanlı- Rus savaşı sırasında Sarıkamış’ta bulunan Allahuekber Dağları’nda 90 bin asker Milli Mücadelemiz adına, vatan uğruna canlarını seve seve feda ettiler. Dondurucu soğuk ve tipi altında şehit olurken bile kol kola giren ve ebediyete bu şekilde yürüyen Mehmetçiğin bu acı destanı bir fedakârlık ve kahramanlık örneği olduğu kadar, birlik ve kardeşlik dersidir.
Sarıkamış harekâtı, tüm Vatanın sathı, imkânsızlığın son hattı, milletimizin kara bahtı 90 bin yiğidin şehadet tahtıdır. Zorluğun doruğunda, çaresizliğin zirvesinde, birkaç güne asırları sığdıran düşmana değil iklime mağlup olan Sarıkamış Harekâtı Yiğitleri, dünya durdukça unutulmayarak, milletimizin sinesinde yaşayacaktır. Sarıkamış’ta karları kefen olan, O Vatan evlatları milletimizin şanı, alnımızın akıdır.
Bu harekât bizlere Mehmetçiğin vatanı için her koşulda gözünü kırpmadan mücadeleye hazır olduğunu bir kez daha göstermiştir. Memleketin dört bir yanından gelen bu kahraman askerlerimiz olabilecek en zor koşullarla karşı karşıya kalmalarına rağmen tereddüt etmeden vatan için mücadele etmişlerdir. Bu mücadelenin kutsallığı ve kahraman askerlerimizin cesareti bizlere de büyük sorumluluklar yüklemiştir. Bugün de bizler bu fedakârlığın bilincinde olarak onların izinde, birlik ve beraberlik içerisinde vatan için her koşulda çalışmak durumundayız.
Bu duygu ve düşüncelerle, 102 yıl önce bugün Sarıkamış harekâtında karları kefen olan şehitlerimizle birlikte, vatan topraklarını koruma uğruna canlarını feda ederek adını tarihe altın harflerle yazdıran diğer tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize baş sağlığı diliyorum. Mekânları Cennet olsun.
Ayhan YAVUZ
Kırıkhan Belediye Başkanı