BAŞKAN YAVUZ’UN ÖĞRENCİLERE YÖNELİK PROJELERİ DEVAM EDİYOR

SİNEMAYA GİTMEYEN ÇOCUK KALMASIN PROJESİ KIRIKHAN’DA

Hatay’a bağlı Kırıkhan ilçesinde Sinemaya Gitmeyen Çocuk kalmayacak!

Hatay’ın Kırıkhan ilçesine bağlı ortaokullarda eğitim gören öğrencilerin, ücretsiz olarak sinemayla tanıştırılması ve kültürel yönden öğrencilerin gelişimine katkı sağlanması amacıyla “Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın” projesi Kırıkhan’da hayata geçirildi.

Temel eğitim öğrencilerine, bulundukları illerdeki sinema salonlarında ücretsiz film seyretme olanağı sunacak proje, Millî Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği ortaklığıyla yürütülüyor.

Bugün başlayan proje kapsamında ilk olarak Kırıkhan Yunus Emre İlköğretim okulu ve Kırıkhan İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri öğretmen ve okul idarecileri eşliğinde Kırıkhan Şehit Gülşah Güler Sinema Salonunda Ayla Filmiyle buluşturuldu.

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Bizim ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın sosyal ve kültürel alanda gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla önemli bir projeyi Kırıkhan’da hayata geçirdik.

Bu etkinlikle bugün çocuklarımız hayatı boyunca unutmayacakları anlar yaşadılar. Çocuklarımızın heyecanını, mutluluğunu gözlerinden görebiliyorsunuz.  Bu proje kapsamında iki hafta boyunca Kırıkhan ilçe genelindeki ortaokullarda okuyan aynı zamanda Sinemaya daha önce hiç gitmemiş, bu hazzı yaşamamış olan ortaokul öğrencilerimizi sinemayla buluşturacağız.

Bugün iki okulumuzun öğrencilerini Sinemayla buluşturduk. İnşallah iki hafta süresince de diğer okullarda okuyan ortaokul öğrencilerimizi Sinemayla buluşturmaya devam edeceğiz.

Bu projede emeği geçen herkese özellikle bu tür projelerde desteğini esirgemeyen Kültür Bakanlığımıza ve Milli Eğitim bakanlığımıza teşekkür ediyorum” dedi.