BAŞKAN YAVUZ’UN KUTLU DOĞUM HAFTASI KUTLAMA MESAJI

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, 17-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir kutlama mesaj yayınladı. Tüm İnsanlığın, Hz. Muhammed’in güzel ahlakına, bugün her zamankinden daha fazla muhtaç olduğunu belirten Başkan Yavuz;
“Selam sana Ey Nebi;
Vahiy ve Resul Muhammed, mağaradan kâinata yayılan cennet esintisi. Bütün sevgilerin kaynağı Allah ve Peygamber sevgisidir. Hz. Muhammed insanlığa rahmet ve esenlik olarak gönderilmiştir. O da diğer insanlar gibi bir insan iken Allah, O’nu kutsal Kitap Kur’an-ı Kerim mesajlarını, birlik ve beraberlik, sevgi ve kardeşlik, barış ve hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma, insanın değeri, affedici olma, farklı din ve kültürlerle bir arada yaşama ve insanlar arasında hiçbir aidiyet farklılığı göstermeksizin iletmek göreviyle şereflendirmiştir. Hz. Muhammed (SAV), sadece Müslümanlar için değil, bütün insanlar için örnek konumundadır. O’nun üstün şahsiyeti ve ahlakı bütün insanlığa örnektir. Sevgili Peygamberimizin insanlığa kattığı güzellikleri iyi anlamak mutluluğun anahtarıdır.
Peygamber Efendimiz (sav) bir barış efendisidir. Sevgisi, güzel ahlakı, cömertliği, merhameti, şefkati, vefakârlığı, fedakârlığı ve adaleti ile tüm insanlığa örnekti.
‘’ Ben ne kralım nede sultan, kuru ekmek yiyen bir kadının oğluyum’’ sözleriyle insanlığa alçak gönüllülüğü öğretirken barışta ısrar eden ‘’ Kılıç yerine kalemi seçen’’ yönü günümüz insanlık dünyasına en güzel bir barış dersidir.
Kutlu Doğum, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1989 yılında başlatılan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından da desteklenen, her yıl farklı gündem ile Hz. Muhammed ‘in anlatılmasının amaçlandığı ve doğum gününün miladi takvime göre 20 Nisan kabul edilerek kutlandığı bir etkinlik haftasıdır. Bu yıl Hz. Peygamberimiz, Tevhit ile Vahdet ekseninde insanlığı yüceltmek için “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” teması hafta boyunca çeşitli etkinliklerle anlatılacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle bu haftada O’nu bir kez daha anlama ve gül kokusunu hissetme adına yapılacak olan tüm Kutlu Doğum programlarının hayırlara vesile olmasını diler, başta Kırıkhan’lı hemşerilerim olmak üzere tüm İslam âleminin Kutlu Doğum Haftasını kutlar saygı ve sevgilerimi sunarım.’’
Ayhan YAVUZ
Kırıkhan Belediye Başkanı