Açık

Başkan Yavuz’un 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

2 Aralık 2016
Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

Başkan Yavuz mesajında, engelli vatandaşların hayatın tüm alanlarında varlık göstermelerine yardımcı olma hususunda devlete de topluma da önemli görevler düştüğünü ve Kırıkhan Belediyesi olarak kendilerinin de Sosyal Sorumluluk bilinciyle Engellilerimize yönelik evde temizlik ve bakım projesi başlattığını belirtti.

Son yıllarda engellilere yönelik özellikle farkındalık çalışmalarının olumlu sonuçlar verdiğine dikkat çeken Başkan Yavuz, şöyle devam etti:

“Engelli bireylerimizi topluma kazandırmak ve hayatlarını kolaylaştırabilmek için küçük büyük herkesin, hepimizin yapabileceği birçok şey var. Bizlerde ilçemizde farkındalık ve erişebilirlilik çalışmalarına hız verdik. Temizlik İşleri Müdürlüğümüz vasıtasıyla evlerinde işlerini tek başına göremeyen yaşlılarımızla birlikte engelli bireylerimize yönelik “Evde Bakım ve Temizlik” projesini başlattık. Hayat bir imtihan ve hepimiz farklı bir şekilde imtihan oluyoruz. Yarınımız için kendimizin dahi engelli olmayacağımıza dair bir garantimiz yok.

Engelli olmak bir tercih meselesi değil. Bu nedenle engelli kardeşlerimizin işini kolaylaştırmak, önlerini açmak ve onların hayatlarını kolaylaştıracak projelerle onları mutlu etmek bizim için bir insanlık vazifesidir. Hepimize düşen en önemli görev, engelli kardeşlerimizin günlük hayatta daha fazla var olmalarını sağlamak ve engelli bireylerimizi topluma faydalı birer fert olarak hayata kazandırmaktır” Dedi.

Kırıkhan’da engellilerin eğitimine ayrı bir önem verdiklerini ve belediye tarafından yapılan desteklerle Kırıkhan Engelliler Derneğini faaliyete geçirdiklerini söyleyen Başkan Yavuz, kurulan dernek vasıtasıyla engelli bireylerimizin dernek içerisinde bilgisayar, spor ve çeşitli etkinliklerle hayatlarını farklılaştırmayı hedeflediklerini belirten Başkan Yavuz “3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla da tüm engelli kardeşlerimizin bu önemli günlerini canı gönülden kutluyorum ve engelsiz yaşam geçirmeleri için herkesi engelli kardeşlerimize destek olmaya davet ediyorum” dedi.

dsc_4983