BAŞKAN YAVUZ’UN 27 ARALIK MEHMET AKİF’İ ANMA GÜNÜ MESAJI

26.11.2016
Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, Mehmet Akif ERSOY un 27 Aralık 1936 yılında aramızdan ayrılışının 80. Yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.
Başkan Yavuz mesajında şunları söyledi;
“Mehmet Akif ERSOY 20 Aralık 1873, 27 Aralık 1936 yıllarında yaşamış önemli Türk şair ve düşünürü, veteriner, öğretmen, milletvekili, Türkiye Cumhuriyeti İstiklal Marşımızın yazarıdır. Büyük vatan şairi Mehmet Akif Ersoy, hayatında, şiirlerinde hep haksızlıklara zulme, zalimliğe karşı çıkmış, insanlara kutup yıldızı gibi her zaman yol göstermiştir.
‘’ Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem;
Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.
Biri ecdadıma saldırdı mı, hatta boğarım! …
Boğamazsın ki!
Hiç olmazsa yanımdan kovarım.
Üç buçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam;
Hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam.
ALLAH bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın.’’

Kur’an şairi Mehmet Akif İslami duyarlılığa sahip, Kur’anı hayatına yerleştirmeye çalışan, dünya Müslümanlarının birliğini ve bütünlüğünü savunan dindar bir milli şairimizdir. Mehmet Akif ERSOY gibi bağımsızlık düşüncesine önem veren, vatansever Kur’an merkezli Müslümanlara gereken değerlerin verilmesi bizlerin, mili, insani ve vatan borcumuzdur.
27 Aralık 1936’ da aramızdan ayrılıp, hakkı rahmetine kavuşan Mehmet Akif ERSOY’u vefatının 80.yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhu şad, Mekânı Cennet olsun. Bizlere hediye ettiği “İstiklal Marşımız” Türkiye Cumhuriyetinde sonsuza kadar yaşayacak, Türk Milleti Dualarla Seni Unutmayacaktır.”
Ayhan YAVUZ
Kırıkhan Belediye Başkanı