Hafif Yağmurlu

BAŞKAN YAVUZ’UN 2017-2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI YARIYIL TATİLİ MESAJI

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, okullarımızın 2017-2018 yılı birinci yarıyıl tatiline girmesi dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.
“Anaokulu, ilk-orta ve lise okullarımızda birinci dönem yarıyıl tatiline girilirken öğrencilerimizin karnelerini iyi-kötü ceza anlayışı ile değerlendirmemeliyiz.” diyen Başkan Yavuz mesajında şunları söyledi;
” Çocuklarımızın okul başarıları, sadece kendilerini ve ailelerini değil bütün eğitim camiasının ve ülkemizi ilgilendirmesi bakımından üzerinde dikkatle eğilmemiz gereken bir husustur. Öğrencilerimizin başarıları karne notlarından ibaret değildir. Onları davranış ve tutumlarıyla değerlendirmeliyiz. Gerçek başarı ikisini birleştiren başarıdır.  Öğrencilerimizin karne notlarının sadece onların eğitimdeki başarısını değil genel olarak hepimizin bu konudaki çabalarımızın sonuçlarını göstermektedir.

Başta öğrencilerimiz olmak üzere Öğretmenlerimizin ve Velilerimiz

in göstermiş oldukları üstün ve gayret çalışmaların semeresinin alındığı 1.Yarı yıl tatili başlarken Velilerimizin öğrenci başarılarını değerlendirirken nedenini araştırıp, karnenin durumu ile çocuğun zeka seviyesi ve kişilik özellikleri eşleştirilmemelidir. Bunun yerine çocuğun içinde bulunduğu şartlar araştırılmalı, zayıf karneye nelerin sebep olduğu araştırmalı ve bunların giderilmesi gereken çalışmalar yapmalıdır. Velilerimizin öğrencilerinin eğitimine yönelik ilgi ve alakaları başarıyı artıracaktır.

Öğrencinin özgüvenini kıracak söz ve davranışlardan kaçınarak gelecek dönem derslerindeki başarısını yükseltmek için iş birliği yapacağımızı hissettirmeli, çocuğun özgüvenini sarsmamalıyız, diğer öğrencilerle kıyaslamamalıyız, öğrencinin karnesinin nasıl olursa olsun, onu sevdiğimizi, değer verdiğimizi gerçekçi bir şekilde göstermeliyiz. Eğitim-öğretim çağın gereklerine uygun olarak sürekli değişen, gelişen, birikim ve tecrübeler ışığında yenilenen bir süreçtir. Çocuklarımızın eğlenmesi, dinlenmesi ve yeni döneme enerjik başlaması için tatil iyi değerlendirilmelidir.

2017-2018 Eğitim ve Öğretim Dönemi 1.yarıyıl tatili 19 Ocak Cuma günü karnelerin verilmesiyle 22 Ocak 2018 tarihinde başlayıp 05 Şubat 2018 Pazar günü sona erecektir. Emeklerinden dolayı tüm öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve tüm velilerimizi kutlar, sağlıklı ve güzel bir tatil geçirmelerini dilerim.”

Ayhan Yavuz
Kırıkhan Belediye Başkanı