BAŞKAN YAVUZ’DAN TRUMP’A VE ABD’YE KINAMA MESAJI

BAŞKAN YAVUZ’DAN TRUMP’A  VE ABD’YE KINAMA MESAJI

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasını sert bir dille kınadı.

ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararının kabul edilemez olduğunu ifade eden Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, bu açıklamaların Ortadoğu barış sürecine indirilmiş ağır bir darbe olduğunu söyledi.

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının bölgede huzursuzluğa neden olacağına işaret eden Başkan Yavuz yaptığı açıklamada; “ABD başkanı Kudüs ile ilgili yaptığı açıklamada BM 1980 kararını adeta hiçe saymıştır. Kudüs Müslümanların ilk kıblesidir. Böyle hadsizce bir adımı atmak özellikle bu bölgeyi ateş çemberinin içine atmak demektir.  ABD ve Trump’un, Kudüs’ü  İsrail’in başkenti olarak tanıması bu bölgeyi kargaşaya, krize, kaosa, çatışmalara ve ateşe atma kararıdır. Trump’ın aldığı karar bölgeyi büyük bir şiddet sarmalına sokacaktır. Bir yandan gönül coğrafyamıza ABD eliyle ölümler yağdırılırken diğer yandan kutsal saydığımız Kudüs’e el atılması hadsizliğin ve hukuksuzluğun en büyük göstergesidir. Kudüs islamın ilk kıblesi olup, üç semavi dinin kutsal mekanlarıyla tarihi, kültürel, dini kimliğini kazanmış olan ve bu niteliğiyle dünyanın göz bebeği bir şehirdir.

Kudüs’e sahip çıkmak, korumak, hayati derecede önemlidir. Bölgeyi kan gölüne çevirecek bu tür açıklamaları asla kabul edilmez, edilmemelidir. Biz bu kararı tanımıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında kesinlikle ve kesinlikle dünyanın 5’ten büyük olduğunu ve ABD’den çok daha büyük bir dünya olduğunu tüm dünyaya göstereceğiz, kararlıyız. Asla ve asla Kudüs’ün işgaliyle birlikte gelen bu süreci kabul etmeyeceğiz. Bu karar ABD ve İsrail için çok kötü sonuçlar doğuracaktır. Bu yanlıştan bir an evvel dönülmemesi ABD ve İsrail’i büyük bir sıkıntıya sokacaktır.

ABD ve İsrail’in bir gece için aydınlatılması uğruna gönül coğrafyamızı ateşe atan hadsizler, Kudüs ve islam coğrafyasının karanlığa bürünmesinin sonuçlarını çok ağır bir şekilde ödeyeceklerdir. Dünya var oldukça Kudüs şehri İslam ülkelerinin kutsal mekanı olmaya devam edecektir.

ABD Başkanının Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması ve buna bağlı adımlar atması, Türkiye Cumhuriyetine göre yok hükmündedir. Bu karar Filistin-İsrail barış çabalarına ve Ortadoğu barış sürecine vurulmuş  en büyük darbedir.

Kendilerini dünyanın efendisi, dünyanın diğer kalanını ise köle ve sömürge olarak gören, kendisinden başkasına yeryüzünde yaşam hakkı tanımayan bencil, gaddar ve saldırgan bir medeniyetin mensuplarını insanlığa ve medeni olmaya davet ediyoruz.  ” dedi.